Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στις σχέσεις Βελγίου-Τουρκίας στο μικροσκόπιο του ολλανδόφωνου βελγικού Τύπου

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία οδεύει προς ένα απολυταρχικό καθεστώς προβαίνουν τα σημερινά δημοσιεύματα του ολλανδόφωνου βελγικού Τύπου, ενώ αντανακλούν και την ανησυχία για τις επιπτώσεις του τόσο για τις ευρωτουρκικές σχέσεις όσο και για το εσωτερικό του Βελγίου όπου ήδη έχει τεθεί ζήτημα απαγόρευσης της διπλής υπηκοότητας για τους τουρκικής καταγωγής Βέλγους πολίτες.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μεταξύ των Τούρκων του Βελγίου ανέδειξαν σαρωτικά ποσοστά υπέρ του «ναι» (75%) αποδεικνύει, κατά τους αναλυτές, την αποτυχία της πολιτικής ενσωμάτωσης των Τούρκων στην βελγική κοινωνία. Η διαφαινόμενη αποξένωση της τουρκικής κοινότητας έχει θορυβήσει τα πολιτικά κόμματα, πυροδοτώντας μια συζήτηση για το πώς μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση αυτή, δεδομένου ότι η πρόταση των Χριστιανοδημοκρατών (CD&V) για κατάργηση της διπλής υπηκοότητας δεν δείχνει προς το παρόν να συγκεντρώνει πολλά ευήκοα ώτα.

«Οι Τούρκοι του Βελγίου "βγάζουν την γλώσσα" στο βελγικό πολιτικό σύστημα» είναι ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της φλαμανδικής εφημερίδας De Standaard, με υπότιτλο «Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν οι δεσμοί των Βέλγων τουρκικής καταγωγής με την μητέρα-πατρίδα δεν υπήρξαν τόσο ισχυροί. Πολλοί απ' αυτούς νιώθουν εδώ "δεύτερης κατηγορίας" πολίτες και ο Ερντογάν τους έδωσε τη χαμένη τους υπερηφάνεια». Στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα θεωρεί επιβεβλημένο οι Τούρκοι που ζουν στο Βέλγιο να νιώσουν ότι ανήκουν πρωτίστως στο Βέλγιο και όχι στην Τουρκία και εκφράζει την άποψη ότι η κατάργηση της διπλής υπηκοότητας θα βοηθούσε ίσως προς την κατεύθυνση αυτή, όπως και η απαγόρευση του τουρκικού πολιτικού ακτιβισμού στο Βέλγιο. Ωστόσο, η εφημερίδα θεωρεί ότι είναι εξίσου σημαντικό να δίνονται ευκαιρίες επιτυχίας στους Τούρκους ώστε να μην έχουν την αίσθηση ότι αποτελούν πολίτες "δεύτερης κατηγορίας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button