Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Οι αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν οι θαμώνες στο κλαμπ Reina (φωτό, βίντεο) (upd)

Όσο περνάνε οι ώρες όλοενα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τις εναγωνιώδεις στιγμές που έζησαν θαμώνες και εργαζόμενοι στο κλαμπ Reina. Πολλές οι τραγικές ιστορίες με ανθρώπους που δεν γνώριζαν την τύχη των φίλων ή συγγενών τους.

Η 18χρονη Lian Nasser από το Ισραήλ, που αγνοείτο για αρκετές ώρες, προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της χθεσινοβραδινής επίθεσης στο κλαμπ Reina. Η Nasser βρισκόταν στο κλαμπ με άλλες τρεις φίλες της, από τις οποίες η μια  νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με δήλωσεις της θειας της : «Η Lian ταξίδευε με γκρουπ στην Τουρκία για τις γιορτές. Για χθες το βράδυ είχαν αποφασίσει να πάνε στο κλαμπ Ρέινα. Ειχαμε μιλήσει μαζί της λίγα λεπτά πριν την επίθεση και μας έλεγε πόσο χαρούμενη είναι και τι ωραία που τα περνάει!».

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί τουρίστες μεταβαίνουν  στην Τουρκία, που αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης ή οι δράστες εισέβαλαν στο κλαμπ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς με στολή Άγιου Βασίλη

Από τους 39 νεκρούς, 16 είναι ξένοι, από Βέλγιο, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Λίβανο και Λιβύη, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους νερκούς δεν είναι μόνο θαμώνες αλλά και εργαζόμενοι

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας σερβιτόρος, ονόματι Κενάν Κουτλούκ ο οποίος λίγο  πριν την επίθεση, είχε φωτογραφηθεί με τον  Τούρκο ποδοσφαιριστή, Μεσούτ Οζίλ.

Η αγωνία των συγγενών και οι ανθρώπινες ιστορίες των θυμάτων

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένα ζευγάρι που επρόκειτο να παντρευτεί σύντομα. Ο  Μουσταφά Σεζγκίν Σεϊμέν είχε αρραβωνιαστεί την αγαπημένη του και χθες γιόρταζαν όχι μόνο τον ερχομό του νέου έτους αλλά και τον επικείμενο γάμο τους.

Η Σινέμ Ουγιάνικ  διασκέδαζε στο κλαμπ Ρέινα μαζί με τον άντρα της και την παρέα τους,  Εκείνη κατάφερε να γλιτώσει από τα πυρά των ενόπλων, όχι όμως και ο άντρας της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας χτυπηθεί σε τρία σημεία, όπως λέει η ίδια.

«Ήμασταν εκεί και διασκεδάζαμε. Ξαφνικά οι άνθρωποι που ήταν πίσω μου ξεκίνησαν να τρέχουν ο ένας πάνω στον άλλο. Ηρέμησε, μην φοβηθείς, μου είπε ο άντρας μου  και έπεσε πάνω μου. Φοβήθηκα πολύ. Μύριζε παντού μπαρούτι. Μετά λιποθύμησα. Ο άντρας μου χτυπήθηκε σε τρία σημεία. Έτρεχε αίμα», λέει στους δημοσιογράφους

«Λίγο αργότερα ακούγονταν οι σειρήνες από τα ασθενοφόρα και τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέφτασαν στην περιοχή. Όταν ήρθε η αστυνομία στο κλαμπ μας είπε: "Ακίνητοι. Μην τυχόν και κουνηθείτε. Γιατί θα γίνετε όλοι θύματα". Κανένας μας δεν κουνήθηκε.  Αμέσως μετά μπήκε μέσα μια ειδική ομάδα από την αστυνομία. "Τοποθετήστε τα χέρια σας στο κεφάλι" μας είπε η αστυνομία και σιγά σιγά ξεκινήσαμε με εντολή τους να βγαίνουμε προς τα έξω».

Συγκλονίζει όμως και το εναγωνιώδες ερώτημα   μιας τραυματισμένης γυναίκας η οποία, ενώ μεταφερόταν από άντρες έξω από το μαγαζί για να οδηγηθεί σε κάποιο νοσοκομείο, ρωτούσε συνέχεια «Ζεί η αδελφή μου;»

Η Lian Nasser

Αριστερά το θύμα

Βίντεο με μαρτυρίες

Tags
Back to top button