Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΟΗΕ: Το καθαρό περιβάλλον είναι ανθρώπινο δικαίωμα του καθενός

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναγνώρισε το καθαρό περιβάλλον ως θεμελιώδες δικαίωμα, προσθέτοντας έτσι το κύρος του στις διεθνείς προσπάθειες για καταπολέμηση της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε στη Γενεύη δεν είναι νομικά δεσμευτικό, έχει όμως το δυναμικό να καθορίσει τα διεθνή στάνταρτ για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνει το Reuters.

Νομικοί που συμμετέχουν σε δίκες για την απόδοση ευθυνών σε περιπτώσεις περιβαλλοντικών καταστροφών θεωρούν ότι η απόφαση του ΟΗΕ θα τους προσφέρει νέα επιχειρήματα.

Βόρεια Κορέα: Κατηγορεί τον ΟΗΕ για δύο μέτρα και σταθμά

Το ψήφισμα, το οποίο άρχισε να συζητείται τη δεκαετία του 1990, προτάθηκε από την Κόστα Ρίκα, τις Μαλδίβες, το Μαρόκο, τη Σλοβενία και την Ελβετία. Έγινε δεκτό με 43 ψήφους τυπέρ και τέσσερις αποχές από τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία, μια νίκη που έγινε δεκτή με χειροκτοτήματα.

Οι ΗΠΑ δεν ψήφισαν, δεδομένου ότι δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν 47 χώρες. Η Βρετανία είχε διατυπώσει ενστάσεις, άλλαξε όμως γνώμη την τελευταία στιγμή, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι υπονομεύει τη σύνοδο για το κλίμα που θα φιλοξενήσει στη Γλασκώβη από τα τέλη του μήνα.

Ο Τζον Νοξ, τέως εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το περιβάλλον, είχε δηλώσει ενόψει της ψηφοφορίας ότι οι διαφωνούντες βρίσκονται «στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Νέα εμπρηστική επιστολή των Τούρκων στον ΟΗΕ: Αμφισβητούν ευθέως την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Η  απόφαση του Συμβουλίου «στέλνει ηχηρό μήνυμα στις κοινότητες που παλεύουν με κλιματικές δυσκολίες ότι δεν είναι μόνες τους, δήλωσε η πρεσβευτής της Κόστα Ρίκα, Καταλίνα Δεβάνδας Αγκιλάρ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό  Υγείας, περίπου 13,7 εκατομμύρια θάνατοι τον χρόνο, ή 24,3% του παγκόσμιου συνόλου, οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η έκθεση σε χημικά.

Ανεξάρτητη ψηφοφορία αναμένεται την Παρασκευή για πρόταση των Νησιών Μάρσαλ σχετικά με τον διορισμό Ειδικού Εισηγητή για την κλιματική αλλαγή.

Tags
Back to top button