Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Ζούκερμπεργκ αρνείται να δώσει εξηγήσεις σε επτά χώρες σχετικά με τη διαρροή δεδομένων στην Cambridge Analytics

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχθηκε να δώσει εξηγήσεις και ενώπιον του κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα, καθώς ο Mr Facebook άλλαξε τακτική, αποφασίζοντας ότι αρκετές εξγηγήσεις έδωσε σε βουλευτές, απαντώντας αρνητικά στο αίτημα επτά χωρών.

Η διαρροή των προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών στην Cambridge Analytics ίσως αποτελεί μεγαλύτερο σε έκταση σκάνδαλο στο διαδίκτυο. Ο Mr Facebook, κατά κόσμο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δέχθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, καθώς από τη μία έπρεπε να κατευνάσει τις αντιδράσεις και τις συνέπειες, διατηρώντας σε λογικό πλαίσιο την πτώση της μετοχής στο χρηματιστήριο και από την άλλη όφειλε να δώσει εξηγήσεις στα εκατομμύρια των Αμερικανών που επηρεάστηκαν.

Την Τρίτη, η εταιρεία δέχθηκε αίτημα από τα κοινοβούλια της Βρετανίας, της Αργεντινής, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ιρλανδίας, της Λετονίας και της Σινγκαπούρης, προκειμένου ο ίδιος ή ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Richard Allan, να εμφανιστούν ενώπιον των βουλευτών και να απαντήσουνσ τα ερωτήματά τους για τις διαρροές στοιχείων από το Facebook. Την Παρασκευή, η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχεται μεγάλες πιέσεις από όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη προκειμένου να απολογηθεί για τη διαρροή των στοιχείων 87 εκατ. λογαριασμών, γεγονός που έχει προκαλέσει την πτώση της μετοχής του Facebook σε ικανό ποσοστό και την απώλεια πολλών εκατομμυριών. Το περιβάλλον του Mr Facebook εκτιμά ότι η… περιοδεία του στα κοινοβούλια των επτά χωρών θα δώσει το έναυσμα για ακόμη περισσότερα αιτήματα, γεγονός που αν συμβεί, θα «σέρνει» την ατυχή αυτή ιστορία για πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια ακόμη.

Εκτός των επτά αιτημάτων, υπήρξε και πρόταση της Αυστραλίας προκειμένου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απολογηθεί ενώπιον μίας διεθνούς επιτροπής βουλευτών, που θα εκπροσωπεί όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Η απάντηση των δικηγόρων του Mr Facebook ήταν και πάλι αρνητική, καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Ο πελάτης μας δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος για όλα τα κοινοβούλια στον πλανήτη».

Tags
Back to top button