Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ο συριακός Στρατός έφτασε έξι χιλιόμετρα νοτίως της Αλ Μπαμπ - Θα «συναντηθεί» με τον τουρκικό; (βίντεο)

Σημαντική εξέλιξη διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στην Συρία μετά την κατάληψη των πόλεων Al-Mushayrfeh και Tuman στην ανατολική ύπαιθρό του Χαλεπίου από τον συριακό Στρατό μετά από σφοδρές συγκρούσεις με το ISIS καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα έφτασαν σε απόσταση λιγότερη των έξι χιλιομέτρων από τις νότιες πύλες της Al-Bab.

Ήδη ξεκίνησαν προπαρασκευαστικές βολές πυροβολικού κατά της ISIS της τελευταίας γραμμής άμυνας νοτίως της πόλης, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να συναντηθούν με τις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στα βόρεια.

Μονάδες του συριακού Στρατού συνεχίζουν την προέλασή του προς τα βόρεια στοχεύοντας θέσεις των ισλαμιστών στα Aran, Beerat Al-Bab, Deir Qaq, και Shorfah καταστρέφοντας φάλαγγες οχημάτων. Μέχρι τώρα τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν καταλάβει 25 πόλεις και χωριά από την έναρξη της εκστρατείας προς την Al-Bab.

Η Al-Bab είναι στρατηγική πόλη κοντά στα συροτουρκικά σύνορα. Μετά την απώλεια της Manbij από τις Syrian Democratic Forces, έγινε η περιφερειακή «πρωτεύουσα» των ισλαμιστών στην επαρχία του Χαλεπίου.

Οι τουρκικές δυνάμεις ακόμα δεν έχουν καταφέρει να διασπάσουν τις ισλαμιστικές άμυνες από τα βόρεια μετά από δώδεκα αποτυχημένες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες

Σε πρωτοφανές αδιέξοδο βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία στη προσπάθειά τους να καταλάβουν την όλη αλ-Μπαμπ, προπύργιο της ISIS στη περιοχή.

η τουρκική προσπάθεια για την κατάληψη της πόλης έχει ανατραπεί πλήρως με αποτέλεσμα τόσο οι απώλειες να αυξάνονται όσο και το ενδεχόμενο ο συριακός Στρατός να κατορθώσει να θέσει υπό τον έλεγχό του πρώτος την πόλη.

Οι επίσημα αναγνωρισμένες τουρκικές απώλειες ανέρχονται σε τουλάχιστον 45 στρατιώτες ενδέχεται όμως να είναι πολύ μεγαλύτερες εξαιτίας των πολύ σοβαρών τραυματισμών  

Συνολικά στην «Ασπίδα του Ευφράτη» έχουν χάσει τη ζωή τους 53 Τούρκοι στρατιώτες όχι μόνο από το μέτωπο της αλ-Μπαμπ αλλά και γενικότερα.

Ο Πάτρικ Κόκμπουρν-ανταποκριτής Μέσης Ανατολής της βρετανικής εφημερίδας Independent αναφέρει πως η Τουρκία κατά την επιχείρηση «Ασπίδα Ευφράτη»  είχε «σε απρόσμενο μέτρο πολύ μεγάλες απώλειες».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο τουρκικός Στρατός επιδιώκοντας να καταλάβει την αλ- Μπαπ στα βόρεια από το Χαλέπι, για πρώτη φορά εισήλθε σε ¨πραγματική μάχη¨ με τους μαχητές της ISIS και τότε άρχισε να έχει «σοβαρές και σε απρόσμενο βαθμό μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και σε εξοπλισμό».

Ο Κόκμπουρν ανέφερε πως καθώς η αντίσταση της ISIS είναι πιο αποφασιστική και έξυπνη από ότι προέβλεπε η Άγκυρα, η στρατιωτική επιχείρηση προχωρά «πολύ πιο αργά και με μεγαλύτερο κόστος».

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως αρχικά προβλεπόταν με βολές πυροβολικού, αεροπορικές επιθέσεις και περιορισμένη χρήση στρατιωτών, η στήριξη των πολιτοφυλακών Τουρκμένων και Αράβων που βρίσκονται υπό την αιγίδα του FSA.

Ο ίδιος λέει πως η στρατηγική αυτή στα πρώτα στάδια της επιχείρησης, με την κατάληψη της Τζαραμπλούς, ήταν πετυχημένη. Στη συνέχεια όμως με τις ανορθόδοξες μεθόδους άμυνας της ISIS η κατάσταση κινδυνεύει να ανατραπεί εις βάρος της Τουρκίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η οργάνωση Μέτωπο Φετχί (πρώην al-Nusra), η οποία δεν μετέχει της εκεχειρίας άρχισε στρατιωτική επιχείρηση στα δυτικά από το Χαλέπι, κατά του FSA.

Τώρα οι Τούρκοι κινδυνεύουν να έρθουν σε επαφή με τον συριακό Στρατό και οι μέχρι τώρα επιδόσεις τους δεν προσδίδουν αισιοδοξία ότι θα ήθελν να γίνει κάτι τέτοιο.

Tags
Back to top button