Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεξ Τίλερσον είναι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Επιτροπής ήταν 11-10 υπέρ της έγκρισης του διορισμού του, με κάθε Ρεπουμπλικάνο-μέλος της Επιτροπής να στηρίζει την επιλογή του Τίλερσον και κάθε Δημοκρατικό μέλος να καταψηφίζει τον διορισμό του.

Οι επιφυλάξεις αρκετών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, μελών της Επιτροπής, όπως του Τζον Μακέιν και του Μάρκο Ρούμπιο για την υποψηφιότητα του Τίλερσον τελικώς υπερκεράστηκαν.

Οι διαφωνίες του εδράζονταν στη σχέση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ExxonMobil με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και την άρνηση του Τίλερσον να χαρακτηρίσει «εγκλήματα πολέμου» τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας και της Συρίας στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της ακρόασης του στη Γερουσία.

«Με δεδομένη την αβεβαιότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό σχετικά με την κατεύθυνση της εξωτερικής μας πολιτικής, θα ήταν ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα να καθυστερήσουμε χωρίς να χρειάζεται ή να εμπλακούμε σε προστριβές για την επικύρωση αυτής της υποψηφιότητας. Γι’ αυτό το λόγο, παρά τις επιφυλάξεις μου, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του κ.Τίλερσον στην Επιτροπή και στην ολομέλεια της Γερουσίας», έγραψε στην σελίδα του στο facebook τη Δευτέρα ο Ρούμπιο.

Ο διορισμός του Τίλερσον ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να επικυρωθεί έπειτα από ψηφοφορία στην ολομέλεια της Γερουσίας, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία με 52 από τις 100 έδρες του Σώματος.

Tags
Back to top button