Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ο πάπυρος του Πόντιου Πιλάτου…

Οι ιστορικοί του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ μελετούσαν έναν πάπυρο, ηλικίας 1500 ετών, στον οποίο αναφέρονταν οι προσπάθειες του Πόντιου Πιλάτου να σώσει τη ζωή του Ιησού.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πάπυρο, ο Πόντιος Πιλάτος είχε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να απαλλάξει τον Ιησού Χριστό από τον μαρτυρικό, σταυρικό Του θάνατο. Ο Ρωμαίος Επίτροπος, που έμελλε το όνομά του να ταυτιστεί με τα Πάθη του Θεανθρώπου, είχε ζητήσει να του αποσταλούν 2.000 λεγεωνάριοι για την τήρηση της τάξης απέναντι στο οργισμένο πλήθος, όμως κατέφτασαν πολύ αργά.

Οι Ρωμαιοκαθολικοί εμπειρογνώμονες χαρακτήριζαν τον πάπυρο ως ανήκοντα στην κατηγορία των απόκρυφων κειμένων, τα οποία δεν επιβεβαιώνονταν από τα ιερά Ευαγγέλια, αλλά πρόσθεταν ότι τα γεγονότα, τα οποία εξιστορούσε ο πάπυρος, δεν αποκλειόταν διόλου να υπήρξαν αληθή.

Πάντως, από τη μελέτη του παπύρου αυτού, αναμενόταν ότι θα εξάγονταν ενδιαφέροντα και ιδιαιτέρως πολύτιμα συμπεράσματα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ», στις 06/02/1963…

Tags
Back to top button