Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα - Επίθεση της Χεζμπολάχ με δεκάδες ρουκέτες

Εναντίον των κινδύνων που ενέχει στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1,2 εκατ. άμαχοι Παλαιστίνιοι, προειδοποίησε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Θέλω επίσης να επισημάνω ότι ο Φόλκερ Τούρκ, ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προειδοποίησε σήμερα εναντίον πλήρους κλίμακας ισραηλινής εισβολής στη Ράφα. Μια τέτοια επιχείρηση είπε ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, παρουσίασε στοιχεία για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει ο ΟΗΕ στους εκτοπισμένους άμαχους Παλαιστίνιους.

Όπως είπε ο OHE και οι συνεργάτες του παρέχουν διατροφική υποστήριξη σε σχεδόν 300 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 εγκαταστάσεων υγείας, σχεδόν 240 επίσημων και ανεπίσημων καταφυγίων και σε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες τοποθεσίες σε κοινότητες υποδοχής.

Η UNICEF (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά) έχει επεκτείνει την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη για παιδιά με οξύ υποσιτισμό σε 95 διαφορετικές τοποθεσίες στη Γάζα - συμπεριλαμβανομένων 36 στο βορρά και 46 στη Ράφα. Αυτά τα εξωτερικά θεραπευτικά προγράμματα υποστηρίζονται από περισσότερους από δώδεκα συνεργάτες του ΟΗΕ για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Τέντρος είπε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια και οι αποστολές στη Γάζα χρειάζονται επειγόντως ασφαλή, διαρκή και ομαλή διέλευση στη Γάζα για να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που έχουν κρίσιμη ανάγκη για φροντίδα που θα τους σώσει τη ζωή» είπε ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια που περιορίζουν την κλίμακα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων ενεργών εχθροπραξιών, αδιάβατων δρόμων, πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί, ελλείψεων καυσίμων, καθυστερήσεων στα σημεία ελέγχου και ισραηλινών περιορισμών που τους εμποδίζουν να παραδώσουν βοήθεια.

ΗΠΑ: Ερευνούν το Ισραήλ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα αναφέρθηκε ακόμη στην έκθεση της πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας Κατρίν Κολονά για την «ουδετερότητα» του UNRWA.

«Για τον Γενικό Γραμματέα, αυτή η έκθεση έγινε με εξαιρετικά σοβαρό, μεθοδικό τρόπο. Τα κράτη μέλη θα αντιδράσουν όπως θέλουν να αντιδράσουν. Ανυπομονούμε για την αντίδραση των δωρητών, για αυτούς που είχαν αναστείλει (σ.σ. τη χρηματοδότηση), και για αυτούς που σκέφτονται να δώσουν επειδή δεν είχαν δώσει πριν. Ελπίζουμε ότι (η έκθεση) θα απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις τους. Οι ενέργειες που ζητά είναι κάτι που θα προωθήσει ο κ. Λαζαρινί με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα» ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τύπου.

Χεζμπολάχ: «Εκτοξεύσαμε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ»

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο δύο αμάχων σε «ισραηλινό» βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη Χανίν του νοτίου Λιβάνου.

Μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα» προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, «σε ανταπόδοση για τις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού (…) σε σπίτια αμάχων, όπως στη σφαγή της Χανίν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε ότι από την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν γυναίκα περίπου 50 ετών και 12χρονο κορίτσι, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Μαχητικά αεροσκάφη του εχθρού εκτόξευσαν δύο πυραύλους αέρος-εδάφους εναντίον διώροφου σπιτιού, το οποίο κατέστρεψαν ολοσχερώς», μετέδωσε το ΝΝΑ. Τα θύματα ήταν μέλη οικογένειας που δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι της παρότι τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Τα ισραηλινά πλήγματα στο διάστημα αυτό έχουν προκαλέσει τον θάνατο 380 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί ότι 277 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και 76 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι, ένδεκα στρατιωτικοί και οκτώ άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Tags
Back to top button