Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δεύτερο Πάσχα πολέμου για Ρώσους και Ουκρανούς-Προσευχή ζήτησε ο Ζελένσκι φορώντας παραδοσική στολή (Βίντεο)

Σε Μόσχα και Κίεβο ο πόλεμος επισκίασε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τους εορτασμούς.

Σε μια επίθεση νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου παραμονή του Ορθόδοξου Πάσχα, το οποίο γιορτάζουν τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτόξευσαν 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-131/136 τόσο από βόρεια όσο και από νότια κατεύθυνση για να επιτεθούν στην Ουκρανία.

Καίγεται το Χάρκοβο! Ρωσικά drones και ρουκέτες προκάλεσαν φονικές πυρκαγιές σκοτώνοντας 4 άτομα (Βίντεο)

Συγκερκριμένα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Μεγάλο Σάββατο 4 Απριλίου έναντι κατοικήσιμων περιοχών της πόλης Χαρκόβου. Παράλληλα, ο στρατός της Μόσχας εκτόξευσε και ρουκέτες έναντι γραφείων στην ίδια ουκρανική πόλη. Από τις επιθέσεις τουλάχιστον 4 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, έχασαν την ζωή τους 

Ζελένσκι ο Θεός έχει την ουκρανική σημαία στον ώμο του

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο, τονίζοντας ότι ο Θεός --που έχει «μια ουκρανική σημαία στον ώμο του»-- είναι σύμμαχος του Κιέβου.

«Ας προσευχηθούμε ο ένας για τον άλλον. Όταν ήρθαμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, πάψαμε να είμαστε ξένοι», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βίντεο που ανήρτησε στο Telegram, στο οποίο εμφανίζεται να φορά ένα παραδοσιακό, κεντητό ουκρανικό πουκάμισο - τη βισιβάνκα- και ένα παντελόνι παραλλαγής.

Το βίντεο τραβήχτηκε μπροστά από τον ηλικίας 1.000 ετών καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα πολεμά πλέον 802 ημέρες εναντίον της Ρωσίας επιδιώκοντας τη νίκη. «Και πιστεύουμε ότι ο Θεός έχει την ουκρανική σημαία στον ώμο του. Οπότε, με έναν τέτοιο σύμμαχο, η ζωή σίγουρα θα νικήσει τον θάνατο».

Ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι εβραίος, ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν πρώτα απ’ όλα για τους στρατιώτες που θα γιορτάσουν το Πάσχα στα χαρακώματα, ώστε να επιστρέψουν ζωντανοί στα σπίτια τους, αλλά και για τη χώρα και τους ανθρώπους, το πνεύμα των οποίων «δεν μπορεί να καμφθεί» και οι οποίοι θα δουν κάποια ημέρα την Ουκρανία ελεύθερη.

«Οι Ουκρανοί γονατίζουν μόνο για να προσευχηθούν», υπογράμμισε ο Ζελένσκι. «Και ποτέ μπροστά σε εισβολής και κατακτητές».

Εντυπωσιακό είναι το βίντεο από περιοχή κοντά στο Μπαχμούτ όπου αλεξιπτωτιστές ζωγραφίζουν τα αυγά του Πάσχα 

Οι «Μικροί Ρώσοι»

Στη Ρωσία ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε το παρών στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στη Μόσχα, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, μαζί με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Τα μεσάνυχτα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είπε το «Χριστός Ανέστη». Σε μήνυμά του, ο Πούτιν πλέκει το εγκώμιο της ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας και αναφέρει ότι η γιορτή του Πάσχα ενδυναμώνει «τις ηθικές αξίες της κοινωνίας μας». Στο δικό του μήνυμα ο Πατριάρχης Κύριλλος λέει ότι προσεύχεται για την ειρήνη και για «αδελφικές σχέσεις» ανάμεσα στους εμπόλεμους, τους οποίους όμως αντιλαμβάνεται ως «Ρώσους», όπως όλα δείχνουν.

«Ας ευλογεί ο Θεός τη γη της Ρωσίας. Και όταν λέω 'Ρωσία' εννοώ τη χώρα από την οποία προέρχονται τόσο οι Μεγάλοι Ρώσοι, όσο και οι Ουκρανοί, οι 'Μικροί Ρώσοι' και άλλοι λαοί. Είναι η Ρωσία, στην οποία ανήκουμε όλοι μας ιστορικά, πνευματικά και πολιτιστικά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Tags
Back to top button