Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O «μυστικός δείπνος» Κ.Mητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί πολλές μέρες πριν, αλλά συνέπεσε με την αναζωπύρωση από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών, του θέματος για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Η σχέση τους είναι άριστη και απλά χθες το βράδυ, ανήμερα του οσίου Βενέδικτου, δείπνησαν με σαρακοστιανά και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις είχε επιστρέψει από την Κρήτη, έχοντας ολοκληρώσει διήμερη περιοδεία του και έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα πέρασε το κατώφλι της αρχιεπισκοπικής κατοικίας. Ο οικοδεσπότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τους υποδέχθηκε με πολύ θέρμη και με μεγάλη αγάπη, όπως λένε, όσοι είδαν την υποδοχή του ζεύγους.

Το δείπνο, απλό και σαρακοστιανό, όπως επιτάσσει η περίοδος της Τεσσαρακοστής, έφερε πιο κοντά τον πρόεδρο της Ν.Δ. με τον κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο και συνέκλιναν σε πολλά θέματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους ετέθησαν πολλά ζητήματα, όπως το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, η σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας, κ.α.

Η συνάντησή τους είχε ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο κατά την οποία από το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να αξιοποιήσουν την καλή σχέση που έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Ιερώνυμο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο, όπως λένε οι πιο μυημένοι, έχει άριστη σχέση και τακτική επικοινωνία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον στενό συνεργάτη του κ. Ιερωνύμου τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τον οποίο έχει πολύ καλή σχέση και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Στο δείπνο είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν διάφορα θέματα σε βάθος και να υπάρξει πέρα από την πολιτική και συζήτηση για πνευματικά ζητήματα, ενώ επιβεβαιώθηκε η στενή τους σχέση και συνεργασία.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε και στον κ. Ιερώνυμο, θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Εκκλησίας, ενώ θα σταθεί δίπλα της στο μείζον θέμα του διαχωρισμού με το Κράτος. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάσσεται κατά του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, άποψη που θα στηρίξει μέχρι τέλους, κίνηση που ικανοποιεί απόλυτα την Αρχιεπισκοπή.

Tags
Back to top button