Ο Rick Scott, ο οποίος έχει υπογράψει περισσότερες διαταγές εκτελέσεως από κάθε άλλο κυβερνήτη από το 1976 και έπειτα, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση όταν υπέγραφε το εν λόγω έγγραφο.
Το νομοσχέδιο αυτό ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες εκτελέσεις, οι οποίες βρισκόντουσαν σε στάδιο αναμονής από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάνθηκε πως το σύστημα θανατικών ποινών της Φλόριντας ήταν αντισυνταγματικό.
Η Φλόριντα έως τότε επέτρεπε στους δικαστές να εκδίδουν θανατικές ποινές, βασιζόμενες σε μια απλή σύσταση από την πλειοψηφία της επιτροπής των ενόρκων, κάτι το οποίο παραβιάζει την έκτη τροποποίηση του Αμερικάνικου συντάγματος.
Οι νομοθέτες τον περασμένο χρόνο περάσαν ένα σχέδιο που απαιτούσε τους ψήφους να είναι τουλάχιστον 10-2 ώστε να εκδίδονται θανατικές ποινές, αλλά τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα αποφάνθηκε ότι μονάχα οι ομόφωνες αποφάσεις των ενόρκων θα προσμετρούνται ως έγκυρες.
Ωστόσο, πολλοί νομοθέτες ανησυχούν πως πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αποσαφηνίσουν το μπέρδεμα που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Φλόριντα ισχύει μόνο στις υποθέσεις που χρονολογούνται μετά το 2002, καθώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή που συνέβη στο σύνταγμα των Η.Π.Α., η οποία όριζε τους ενόρκους και όχι τους δικαστές, να είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση τέτοιων αποφάσεων.
Πολλές υποθέσεις δολοφονιών είχαν όλο αυτό το διάστημα κρατηθεί σε στασιμότητα, αλλά μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Φλόριντα οι δίκες θα ξεκινήσουν να διεξάγονται κανονικά, με την προϋπόθεση ότι πλέον θα απαιτείται ομόφωνη απόφαση των ενόρκων για την επιβολή μιας θανατικής ποινής.