Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης ξεγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα: Το «μήνυμα» πίσω από την αφίσα και το «είμαι εδώ»

Η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη όπου υπάρχει μόνο η δική του φωτογραφία μέσα σε μωβ φόντο και δυο προτάσεις «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ – Είμαι εδώ», δείχνει ξεκάθαρα ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για άλλο κόμμα, με άλλη κουλτούρα και άλλη αισθητική. Και προφανώς και με άλλη ιδεολογία, αφού ούτε το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει στην φωτογραφία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην ομάδα των 87 έλεγαν ότι και μόνο αυτή η ανάρτηση δείχνει πως θέλει να το πάει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Εντελώς προσωποκεντρικά – προεδρικά χωρίς ίχνος συλλογικότητας και προφανώς χωρίς καμία αναφορά στο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

«Το ερώτημα είναι γιατί θέλει να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ αφού θέλει να τον αλλάξει» έλεγαν τα ίδια στελέχη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προετοιμάζεται πάντως για περιοδείες σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε πάντως να «τρολάρει» τον Στέφανο Κασσελάκη ανεβάζοντας και αυτός μία φωτογραφία προφίλ. Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτηση του παρουσίασε και την πολιτική ατζέντα του με την οποία θα ζητήσει την ψήφο των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

O Κασσελάκης προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι εδώ»

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε :

«ΚΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !!

Παρακάτω….

1) Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα.

Άλλος;;

2)Καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;;

-Θα εγγυηθούμε την ενωτική πορεία σταματώντας τις διχαστικές τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν;

-Θα συζητήσουμε για ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, για αναδιανομή υπέρ της εργασίας ,με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στην εξωτερική πολιτική ,με δημόσιο έλεγχο σε μια τράπεζα τη ΔΕΗ και το ένα διυλιστήριο ,με προστασία δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, με ισχυρό κοινωνικό κράτος ;

-Θα ξεκαθαρίσουμε πως δεν θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό και περιθωριακό ή χρήσιμο συμπλήρωμα σε ελεγχόμενες κεντροαριστερές λύσεις ΑΛΛΑ ένα ΣΥΡΙΖΑ κορμό της προοδευτικής παράταξης με ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες που θα αποτελέσει την εναλλακτική ΛΥΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,στο σύστημα Μητσοτάκη που κλείνει τον κύκλο του;;;».

Εκτός κούρσας η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι παρούσα στην εκλογική μάχη αφού όπως ανακοίνωσε η ίδια δεν θα είναι υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε αυτή την δήλωσης θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι η κριτική που κάνει στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται με τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

«Επέλεξα αυτήν τη στιγμή να μην μπω στη διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται» και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο λέγοντας: «Περάσαμε έναν χρόνο με μία βίαιη επίθεση από το υπερεγώ στο εμείς. Επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες και διχασμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα πως «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης» και ερωτηθείσα για το αν θα παραμείνει στο κόμμα αν τελικά εκλεγεί, αντέστρεψε το ερώτημα λέγοντας: «Αν χάσει ο κ. Κασσελάκης, θα μείνει; Αυτοί που τον υποστηρίζουν θα μείνουν;». Επιπροσθέτως, κάλεσε τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο «έφερε τον διχασμό».

Κατέληξε διατυπώνοντας την προσωπική της άποψη για μια μεγάλη κεντροαριστερά παράταξη στη χώρα, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μπορούσε να ήταν επικεφαλής ο Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για δική της θέση κι όχι του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με το «να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης», κάνοντας λόγο για «δημόσιες προγραφές».

Ο Πέτρος Παππάς πρόσθεσε ότι «όσοι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουν λόγο να είναι στο κόμμα» και κατέληξε πως νομίζει πως ο Σ. Κασσελάκης θα εκλεγεί πανηγυρικά στην εσωκομματική διαδικασία.

Οι δηλώσεις του βουλευτή σχολιάστηκαν από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση, επισημαίνεται πως ο διχαστικός λόγος δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός», λέγοντας πως «τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλουν να υπηρετούν και να ενισχύουν τον κοινό, συνομολογημένο στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στις συλλογικές μας αποφάσεις».

Με την ανακοίνωση αυτή προφανώς ανοίγει ο δρόμος για τον επικεφαλής της Κ.Ο. Νίκο Παππά να καλέσει βουλευτές που κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις σε απολογία.

Χθες πάντως κάποιοι από το στρατόπεδο Κασσελάκη επιχείρησαν να βάλουν θέμα γιατί σε αυτή την ψηφοφορία δεν ψήφισαν τηλεφωνικά.

Όπως έλεγαν, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατ’ αρχήν δεν κατατέθηκε στο προεδρείο τέτοια πρόταση για να τεθεί σε ψηφοφορία.

Δεύτερον και σημαντικότερο στην πρόταση μομφής έπρεπε να ψηφίσει το σύνολο της ΚΕ γιατί η ψηφοφορία αυτή χρειαζόταν το 50 συν 1 των ψήφων ενώ για τις τροπολογίες βάση του καταστατικού χρειάζονται μόνο η πλειοψηφία επί των παρόντων.

Tags
Back to top button