Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Γ. Τράγκας για το πολιτικό Βατερλό της συγκυβέρνησης

Τα Σκόπια δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και για αυτό δεν φταίμε εμείς είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Παπαχελά. Για την ακρίβεια αυτό άφησε να εννοηθεί. Έχω την αίσθηση όμως ότι όχι μόνο φταίει η άλλη πλευρά, δηλαδή οι Σκοπιανοί που δεν προλαβαίνουν αλλά υπάρχουν εσωτερικά πολιτικά εμπόδια στο γειτονικό κρατίδιο που δεν παρακάμπτονται εύκολα.


Ο κος Ζάεφ ήταν πιο αναλυτικός. Για να μπει η fyrom είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανοίξει το Σύνταγμά της και να μεταφέρει ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις ως ασφάλεια για τους Έλληνες, αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί», κατέληξε.

Ο Σκοπιανός πρόσθεσε υπογραμμίζοντας αυτό το σημείο ότι οποιαδήποτε λύση βρει ο ίδιος με τον Τσίπρα ή οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, πρέπει να περάσει από κάλπες, από δημοψήφισμα του Σκοπιανού λαού, να πάρει την ετυμηγορία του και επίσης να περάσει και από τα δύο κοινοβούλια. Αφήνοντας ανοικτό και το θέμα, ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα και στην Ελλάδα και να εγκριθεί και από τον ελληνικό λαό, ώστε η συμφωνία να είναι ισχυρή, διαχρονική και να διασφαλίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Ο υπουργός Εξωτερικών, κος Νίκος Κοτζιάς άνοιξε χθες περισσότερο τα χαρτιά του μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά. Καταρχάς είπε ότι δεν φτάνει ο χρόνος μέχρι τον Ιούνιο που συνέρχεται το ΝΑΤΟ για να κάνει ο Ζάεφ δημοψήφισμα, ακόμη και αν το προκηρύξει συντόμως.

Ο υπουργός των Εξωτερικών πηγαίνοντας στον δημοσιογράφο, τον οποίο έχει κατηγορήσει παλαιότερα ότι άνοιξε με ερώτησή του στον Ερντογάν το θέμα της Λωζάνης, κατηγορία και θέση που δεν έστεκε γιατί οι δημοσιογράφοι παίρνουν συνεντεύξεις από όλους και πρέπει να ρωτάνε τα πάντα, ήταν αρκετά κατατοπιστικός και ενημερωτικός στις απαντήσεις του. Είπε ότι τα Σκόπια πρέπει να αποδεχθούν το μία ονομασία για όλες τις χρήσεις και σε αυτό αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα φταίμε εμείς…

Είπε ακόμη ότι δεν απορρίπτει μια διεθνή συμφωνία αλλά αυτό δεν επαρκεί ως εγγύηση για τις αλυτρωτικές διαθέσεις που περιγράφονται στο Σκοπιανό Σύνταγμα.


Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά ο κος Κοτζιάς είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αφρίν και αυτό το ξέρει η Τουρκία και πρόσθεσε ότι οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Αμερικανοί είναι πιο κοντά μας στα θέματα με την Άγκυρα. Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί σοφό να απαντά στις τουρκικές προκλήσεις αλλά ουσιαστικά άφησε ανοικτό το θέμα των βραχονησίδων και των γκρίζων ζωνών του Αιγαίου, λέγοντας ότι βάζοντας κάπου σημαία, πρέπει να την προστατεύεις και όλα.

Θα επιχειρήσω και σήμερα να φανώ όσο μπορώ χρήσιμος. Θα πω καλημέρα στους ενοίκους του Προεδρικού και του Μαξίμου, όπως και στην Πειραιώς και σε όλη την αντιπολίτευση, συστήνοντας αυτοσυγκράτηση.

Στα εθνικά θέματα τις τελευταίες ημέρες η συγκυβέρνηση δείχνει να κινείται με λογική και χωρίς βεβιασμένες κινήσεις. Η αγορά της αναβάθμισης των F-16 από τους Αμερικανούς ήταν θετικό βήμα, όπως και οι δηλώσεις Μακρόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα το φιάσκο με τις γαλλικές φρεγάτες.

Τόσο στο Σκοπιανό, όσο και στα ελληνοτουρκικά μέχρι στιγμής η πορεία δείχνει αυτοσυγκράτηση και λογική, παρά τις διεθνείς πιέσεις. Και κυρίως αυτές του Βερολίνου.

Θα μου επιτρέψετε να κρατήσω μια επιφύλαξη για το αν μαγειρεύεται κάτι τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για τη Λωζάνη το οποίο θα σερβιριστεί ξαφνικά. Εκτιμώ όμως ότι ο κος Τσίπρας δεν θέλει να απορροφήσει όλη την εθνική οργή, τώρα μάλιστα που άναυδος ο λαός παρακολουθεί τις ομιλίες του για υπερ- πλεονάσματα και υπεραποδόσεις της οικονομίας.

Στην προσπάθειά μου να συγκρατήσω τους συμπλεκόμενους πολιτικούς πόλους ή όπως λέει ο λαός τα πολιτικο – οικονομικά συστήματα ή τις πολιτικό – οικονομικές συμμορίες ανεπιφύλακτα και με πολύ πάθος συστήνω προς όλες τις πλευρές ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τόσο προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου στον κο Τσίπρα και στην παρέα των εθνομηδενιστών, όσο και προς την πλευρά της ΝΔ και των φίλων της.

Η παραγωγή μίσους και ρεβανσισμού, η περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών και η αξιοποίηση της δικαιοσύνης αλά καρτ δεν πρόκειται να προάγει την οικονομία, ούτε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Όπως σωστά σημειώνει σήμερα η Καθημερινή: οι φόροι είναι βαρίδια στην ανάπτυξη και όσο υπάρχει υπερφορολόγηση δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει και άσπρη μέρα.

Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου με μαθηματική ακρίβεια θα φέρει πιο κοντά τις εκλογές και το πολιτικό Βατερλό της συγκυβέρνησης, γιατί το μνημόνιο καταπίνει κυβερνήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι η καθαρή έξοδος που είναι τελικά ακάθαρτη δεν διαγράφει το χρέος, το οποίο είναι γύρω στα 320 δις, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας το ιδιωτικό χρέος, την κατάσταση των τραπεζών και γενικά της εικόνα της πραγματικής οικονομίας που είναι κλινικά νεκρή. Υπάρχουν κάποιοι στην κυβέρνηση που είναι σοβαροί άνθρωποι και αποφεύγουν ανεδαφικές, άκαρπες και άγονες αντιπαραθέσεις. Γιατί γνωρίζουν ότι η παραμονή στο μνημόνιο και οι δεσμεύσεις της χώρας για έναν αιώνα, όπως και η παραχώρηση της κυριαρχίας μας στις γερμανοκρατούμενες Βρυξέλλες δεν αλλάζουν τα πράγματα από πλευράς πολιτικού και οικονομικού ελέγχου, είτε είσαι με τον Τσίπρα, είτε με τον Μητσοτάκη. Η διαφορά είναι στο πως αντιλαμβάνονται αυτοί την ανεξαρτησία των θεσμών, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και πόσο είναι διατεθειμένοι να κοντράρουν και να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά όργανα.

Και σήμερα οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων κατά πλειοψηφία, έχουν να κάνουν με την κόντρα του Μαξίμου με τον Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο εφοπλιστής και Πρόεδρος του Ολυμπιακού με ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη χρηματοδότηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι πίσω από την offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του Μητσοτάκη και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Επίσης, διαψεύδει πλήρως την οικονομική σχέση ή την υποστήριξη Μητσοτάκη. Και καταγγέλλει ότι ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου υποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

Το ερώτημα το δικό μου είναι: γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να συντηρείται αυτή η διαμάχη και να εμφανίζεται ως υποβολέας της δικαιοσύνης, δηλαδή να εμφανίζεται με έντονες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες;

Θέλει με αυτό τον τρόπο να δημιουργεί ένα είδος νέου διπολισμού, να οριοθετεί και να έλκει όλες τις αντιμητσοτακικές και αντιδεξιές δυνάμεις; Η δουλικότητά του απέναντι στην υλοποίηση του μνημονίου και οι κραυγές του για τα υπερπλεονάσματα διαλύουν τις ελπίδες για πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν εμπνέει, δεν δείχνει μέχρι στιγμής για να μην τον αδικούμε ότι είναι ισχυρός ηγέτης και η ΝΔ είναι απλά μια ακόμη μνημονιακή, πολιτική δύναμη. Επομένως πρέπει να πάμε στην ταμπακιέρα της περιφρούρησης των δημοκρατικών θεσμών. Όταν ο κος Τζανακόπουλος λέει ότι για την κειμενογραφία του Μαξίμου υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός, αυτό πρέπει να έχει προέλθει από εσωτερική συνεννόηση για να καλυφθούν ποινικά και πολιτικά οι συνεργάτες του κου Τσίπρα. Όταν ο Τσίπρας χρησιμοποιεί τη λέξη ναρκέμπορος και ο Τζανακόπουλος σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας ότι αργά ή γρήγορα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για αυτό, αποκαλύπτεται ότι ο υπεύθυνος για την κειμενογραφία πρωθυπουργός, γνωρίζει εκ προοιμίου την απόφαση της δικαιοσύνης ή την καθοδηγεί. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί ο πρωθυπουργικός θεσμός να εμφανίζεται ως κοινός υβριστής ή συκοφάντης. Το επίπεδο ενός πρωθυπουργού δεν μπορεί να κατεβαίνει σε αυτό το σημείο. Δεν μπορεί με τέλειο πολιτικά χυδαίο τρόπο να λες ότι εγώ ξέρω τι συμβαίνει σε μια ανάκριση και πιο είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας. Αυτό εντάσσεται στους υποστηρικτές της κουκουλοφορίας, με προεκτάσεις στο χαφιεδισμό και στο δοσιλογισμό.

Αν αύριο ο Μαρινάκης προσφύγει στο συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης θα δικαιωθεί πλήρως και θα ζητήσει αποζημιώσεις, γιατί είναι αυταπόδεικτη η συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας σε όποια δίωξη και έρευνα γίνεται σε βάρος του. Δεν είναι σύνηθες στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο, πρόεδροι, υπουργοί κλπ να προλαβαίνουν ή να γνωρίζουν λεπτομέρειες μια υπόθεσης ….πάρτε παράδειγμα τη Novartis : δεν υπήρξε μεγαλύτερη φωτοβολίδα !

Ο Τσίπρας και ο Τζανακόπουλος με τις ενέργειές τους, εξέθεσαν πλήρως τους δικαστικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση προκειμένου να υπάρχουν πηχυαίοι τίτλοι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Έπειτα στην ανακοίνωσή του ο εφοπλιστής, λέει ότι συναντήθηκε πολλές φορές με τον Τσίπρα ..Εγώ θα προχωρήσω σε αυτό το θέμα και θα ρωτήσω :

1. πόσοι κυβερνητικοί έχουν πάει στο σπίτι του Μαρινάκη και για ποιους λόγους πήγαν στο σπίτι ενός ανθρώπου για τον οποίον κυκλοφορούσε ότι είχε σχέση με το Noor 1.

2. Ένα δεύτερο ερώτημα είναι: πόσο πίεσε η κυβέρνηση τον Μαρινάκη να κατέβει στο διαγωνισμό της Παντείου για τις τηλεοπτικές άδειες;

Tags
Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button