Στις 29 Αυγούστου 1885, ο Gottlieb Daimler καταχωρεί το “Reitwagen” (“άμαξα ιππασίας”) ως γερμανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας DRP αρ. 36423. Με το ξύλινο πλαίσιο του και τον επαναστατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης, το Reitwagen είναι η πρώτη μοτοσικλέτα στον κόσμο-και το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα για προσωπική μεταφορά.
Ο Daimler συχνά αποκαλείται “ο πατέρας της μοτοσικλέτας” για αυτήν την εφεύρεση. Ακόμη και όταν τα ατμοκίνητα δίτροχα που προηγήθηκαν του Reitwagen, το Michaux-Perreaux και το Roper του 1867-1869 και το Copeland του 1884, θεωρούνται μοτοσικλέτες, παραμένει παρόλα αυτά η πρώτη μοτοσυκλέτα με βενζινοκινητήρα, και ο πρόδρομος όλων των οχημάτων, ξηράς, θάλασσας και αέρα, που χρησιμοποιούν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος έμελλε να αποβεί ο δημοφιλέστερος κινητήρας για πάνω από έναν αιώνα.
Gottlieb Daimler
Αρβελέρ: Εμβολιαστείτε - Μόνο έτσι θα σωθεί ο πολιτισμός μας
Το Νοέμβριο του 1885, το όχημα του Daimler έκανε το πρώτο του ταξίδι, όταν ο γιος του Gottlieb Daimler, Adolf ολοκλήρωσε τη διαδρομή τριών χιλιομέτρων από το Κάνστατ στο Ουντερτάρχαϊμ. Αυτό που δεν μοιάζει πέρα από μια βόλτα σήμερα ήταν τότε ένα γιγάντιο άλμα. η «άμαξα ιππασίας” ήταν το πρώτο όχημα που εξοπλίστηκε με κινητήρα εσωτερικής καύσης υψηλής ταχύτητας και επομένως είναι ο άμεσος προπάτορας άμεσο προηγούμενο του αυτοκινήτου.
Ένα χρόνο αργότερα ο Daimler κατασκεύασε το πρώτο του τετράτροχο μηχανοκίνητο όχημα. Ο Gottlieb Daimler και ο Carl Benz αργότερα θα γίνουν γνωστοί ως οι εφευρέτες του αυτοκινήτου. Στον Carl Benz απονεμήθηκε το Γερμανικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Νο. DRP 37435 για το αυτοκίνητό του στις 29 Ιανουαρίου 1886, ένα έγγραφο που θεωρείται ως πιστοποιητικό γέννησης του αυτοκινήτου.
Στο άθροισμα των χαρακτηριστικών του, η “άμαξα ιππασίας” ήταν ο πιο σημαντικός πρόδρομος της ατομικής κινητικότητας, που στη συνέχεια κατέστη πολύ πιο εύκαιρη με την έλευση του αυτοκινήτου. Ηταν τροχήλατη απόδειξη ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ήταν ικανός να κινήσει ένα όχημα-και ότι ένας άνθρωπος μπορούσε να το ελέγξει πλήρως. Πράγματι, στην περίπτωση της “άμαξας ιππασίας”, καθισμένος στον κινητήρα, ο οδηγός έπαιρνε τον πλήρη έλεγχο του μηχανήματος με στόχο την κίνηση, χρησιμοποιώντας μόνο μερικούς μοχλούς για να θέσει το όχημα σε κίνηση. Το όχημα αυτό, λοιπόν, ήταν για την εποχή ένα σημαντικό ορόσημο για το τι ήταν εφικτό.
Ιδού ο πολιτισμός της Αγγλίας: Ξύλινα γλυπτά δείχνουν τα ''αχαμνά'' τους
Το συμπαγές μέγεθος της “άμαξας ιππασίας” έστειλε επίσης ένα άλλο σημαντικό μήνυμα, επειδή χρησιμοποιούσε τον μικρότερο και ισχυρότερο κινητήρα καύσης που μπορούσε να τοποθετηθεί σε δίκυκλο όχημα-θα ήταν αδύνατο εκείνη τη στιγμή να κατασκευαστεί ένα μικρότερο όχημα εξοπλισμένο με κινητήρα καύσης.
Η πιο σημαντική προϋπόθεση για την “άμαξα ιππασίας”, που βασικά ήταν η πρώτη μοτοσικλέτα στον κόσμο, ήταν ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος κινητήρας του Gottlieb Daimler, τον οποίο κατοχύρωσε για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 3 Απριλίου 1885. Αυτό ήταν ένα ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας, αφού η μονάδα ήταν μικρή και ισχυρή σε σύγκριση με άλλους κινητήρες καύσης της εποχής που χρησιμοποιούνταν για στάσιμη λειτουργία. Η προτεραιότητα του Daimler, από την άλλη, ήταν η εφαρμογή του κινητήρα στην κίνηση οχημάτων. Αιτήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το όχημα του του με «κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου», όπως περιγράφεται στις προδιαγραφές του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, στις 29 Αυγούστου 1885 (το Γερμανικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Νο. DRP 36423 απονεμήθηκε τελικά στις 11 Αυγούστου 1886).