Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ντόναλντ Τραμπ: «Σύντομα θα προβώ σε αποκαλύψεις για τις κυβερνοεπιθέσεις – Ξέρω πράγματα που οι άλλοι αγνοούν»

«Ξέρω πράγματα που άλλοι άνθρωποι αγνοούν» ήταν η σιβυλλική δήλωση του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στις κυβερνοεπιθέσεις στο Δημοκρατικό κόμμα και στο αν οι Ρώσοι επηρέασαν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Ν.Τραμπ είπε πως θα αποκαλύψει στοιχεία τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

«Πιθανότατα δεν ήταν οι Ρώσοι, αλλά κάποιος άλλος. Ξέρω πράγματα που άλλοι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι», είπε πιο συγκεκριμένα.

Η σημασία των δηώσεων του νέου Αμερικανού προέδρου έγκειται στο γεγονός ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με την CIA η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις κρύβεται η Ρωσία.

Τις δηώσεις αυτές τις έκανε μιλώντας στους δημοσιογράφους που πήγαν να καλύψουν τον εορτασμό για την έλευση του νέου έτους στο ακίνητό του Mar-a-Lago.

Ο Τραμπ απάντησε «θα δούμε» όταν ερωτήθηκε πιεστικά εάν θα συναντήσει την Τσάι Ινγκ-γουέν, την πρόεδρο της Ταϊβάν, σε περίπτωση που βρεθεί στις ΗΠΑ, αφού ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν θα κάνει μια στάση στο Χιούστον την 7η Ιανουαρίου κι άλλη μια στο Σαν Φρανσίσκο την 13η Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος σε άλλο ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ο Τραμπ προειδοποίησε εναντίον της βιασύνης στην επίρριψη ευθυνών στη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε την Παρασκευή επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι η Ρωσία πιθανόν βρίσκεται πίσω και από μια εισβολή χάκερ σε μια εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βερμόντ.

Ο Τραμπ προσπάθησε εξάλλου να δώσει έναν θετικό τόνο στις δηλώσεις του λέγοντας πως ελπίζει ότι «θα έχουμε εξαίρετες σχέσεις με πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας».

Όμως δεν δίστασε να επικρίνει ξανά τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για τις δηλώσεις του σχετικά με την πολιτική του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ άδικες».

Tags
Back to top button