Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης: Aπένειμε Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, απένειμε, σήμερα, Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον Γενικό Διευθυντή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου PRAKSIS, κ. Αλέξιο Μαργαλιά, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν στον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και στους αιτούντες άσυλο, παρουσία της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφίας Βούλτεψη, καθώς και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος σε όλους, τόνισε ότι η Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ τάξης απονέμεται «σε αναγνώριση της προσωπικής συμβολής σας, καθώς επωμιστήκατε ένα ιδιαίτερο βάρος για τις ανάγκες των οργανισμών σας».

Στο ζήτημα της δημιουργίας των αναγκαίων νέων δομών, τόνισε ότι είναι:

«θέμα που έγινε άμεσα αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ευκαιρία προβολής, αντικείμενο λαϊκισμού. Κάποιοι φοβήθηκαν το δήθεν πολιτικό κόστος. Αυτό δεν ίσχυσε για τον Περιφερειάρχη και καλό φίλο, Γιώργο Χατζημάρκο, που σε καιρούς πολιτικού σκότους, αποτέλεσε φάρο λογικής και ενότητας στο Νότιο Αιγαίο. Δεν άφησε να τον επηρεάσουν άναρθρες κραυγές και η ψευδολογία, στην οποία ορισμένοι συστηματικά επιδίδονται στο Μεταναστευτικό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου «γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χατζημάρκος πως, από την πρώτη στιγμή, στηρίξαμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας του. Όχι ως αντάλλαγμα, αλλά ως ξεκάθαρο δείγμα της ευγνωμοσύνης μας», συμπληρώνοντας πως με την συνδρομή του κ. Χατζημάρκου, «οι Δήμοι Κω και Λέρου έχουν λάβει τα τελευταία δύο χρόνια, 2,5 εκ. Ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου μας. Από αυτά, 1,63 εκ. ευρώ με τη μορφή δημοτικών τελών για το 2019-2021, 395.000 ευρώ ως αποζημιώσεις, 500.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στο Πυλί».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι:

 

«στο πρόσωπό μου βραβεύετε τους νησιώτες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία. Η σιωπηρή συντριπτική πλειοψηφία. Πρέπει να το λέμε αυτό. Αυτοί οι φωνασκούντες είναι μία μειονότητα, απομονωμένη από την κοινωνία. Και μέσα από αυτόν τον θόρυβο προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο, να φανούν μεγαλύτεροι, να φανούν περισσότεροι, σοφότεροι, εξυπνότεροι. Δεν είναι όμως. Εάν η πολιτική ηγεσία, έκανε το λάθος, να ακούσει, να συμπαρασυρθεί, η χώρα θα είχε πέσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον κ. Μηταράκη «για τη δουλειά που κάνετε στο υπουργείο. Γιατί δουλέψατε με πάθος, με αγάπη, με σχέδιο, σπάνιο για την Ελλάδα. Με καθαρό, συνεκτικό μυαλό, συγκροτημένα. Και μπορέσαμε να δούμε στο πρόσωπό σας, τον καθημερινό συνεργάτη με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση. Τα απτά αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Κακόπιστοι, καλόπιστοι τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Η ιστορία γράφει τί παραλάβατε και πού βρίσκεται σήμερα το πρόβλημα».

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπερθεμάτισε την προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής διάστασης της κρίσης, στην οποία το Υπουργείο, συμπορεύθηκε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό«Ο Πρόεδρος, Δρ. Αντώνης Αυγερινός», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης, «βρίσκεται άμεσα δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. Με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ο ΕΕΣ ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση. Από την διαχείριση αναγκών σε δομές, μέχρι τις έκτακτες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στο Μαυροβούνι – μετά την εμπρησμό της Μόριας – και στο ναυάγιο στην Τζιά. Συνεργαζόμενοι βάσει Μνημονίου Συνεργασίας, με πολλαπλά οφέλη για το Υπουργείο μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, με τη σειρά του, υπογράμμισε πως:

«περιποιεί για εμένα προσωπικά, αλλά και στο πρόσωπό μου για όλον τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ιδιαίτερη χαρά και τιμή η απομονή του συγκεκριμένου βραβείου. ο ΕΕΣ από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, στις αρχές του 2015, ήταν στις επάλξεις και δεν είναι υπερβολή να τονίσω ότι, όταν τα πρώτα σαπιοκάραβα έφταναν στις ακτές της Κρήτης και της Ρόδου, εάν δεν πήγαινε ειδικό κλιμάκιο του ΕΕΣ δε θα έβγαιναν οι πρόσφυγες μετανάστες από τα πλοία. Στη συνέχεια σε όλα τα νησιά, αργότερα σε όλη την ενδοχώρα ήμασταν παντού, καθώς έτσι επιτάσσει το καθήκον, επιτάσσει το τεράστιο πολυποίκιλο, πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του ΕΕΣ. Ένα έργο πρωτίστως εθελοντικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό, αλληλέγγυο και βεβαίως σήμερα με απόλυτη διαφάνεια».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «συμπορευόμαστε και με τους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών που πραγματικά προσφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» και ευχαρίστησε θερμά και τον κ. Αλέξιο Μαργαλιά, για την πολλαπλή δράση της PRAKSIS σε προγράμματα του Υπουργείου, αναλαμβάνοντας την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ωφελούμενων, καθώς και άλλες υπηρεσίες ιατρικής φύσεως.

«Η συνεισφορά της PRAKSIS στο μεταναστευτικό», είπε ο κ. Μηταράκης, «ειδικότερα από το 2015, χρονιά κατά την οποία η χώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ροών, υπήρξε πολύ σημαντική. Από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα σωματείο που υλοποιεί καινοτόμα προγράμματα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Ο Γενικός Διευθυντής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου PRAKSIS, κ. Αλέξιος Μαργαλιάς, ευχαρίστησε:

«εκ μέρους του σωματείου Praksis, των εθελοντών, των εργαζομένων και των συνεργατών, για την αναγνώριση του έργου. Από το 2004, έτος ίδρυσης του σωματείου, είμαστε εκεί για όλους τους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξαρτήτου φυλής, χώρας, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων».

«Το 2015 η χώρα μας γνώρισε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών. Βρεθήκαμε σε όλα τα μέρη που υπήρχε κίνδυνος κοιτάζοντας πραγματικά τους ανθρώπους και πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Μαργαλιάς.

 

 

Tags
Back to top button