Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομεία: Οι γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας- Διαμαρτύρονται λόγω των απογευματινών χειρουργείων

Διαδηλώνουν σήμερα Τετάρτη, οι γιατροί των νοσοκομείων καθώς διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία που έχουν ξεκινήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για σήμερα,  Τετάρτη 27/3/24, 12:00μ.μ. – 3:00 μ.μ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στο Υπουργείο Υγείας.

«Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η ΟΕΝΓΕ σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους ήδη συντάσσει και νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24 περί «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων. Η ΟΕΝΓΕ επίσης ενημερώνει πως με παρόμοιο τρόπο θα παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις που παραβιάζεται ή έχει ήδη παραβιαστεί ακόμα και η σχετική ΚΥΑ (πχ παράκαμψη της επιτροπής χειρουργείου, παράκαμψη του Διευθυντή Χειρουργικού τομέα σε κάθε νοσοκομείο, παράκαμψη των Επιστημονικών Υπευθύνων των χειρουργικών τμημάτων, ασθενείς εκτός λίστας κλπ.)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει η Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καλώντας τους γιατρούς μέλη της σε αποχή από τα απογευματινά χειρουργεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση απαιτεί:

  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα.
Tags
Back to top button