Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Νιγηρία: Βρέθηκε άλλο ένα κορίτσι από την απαγωγή της Μπόκο Χάραμ

Οι στρατιώτες διεξήγαγαν έρευνα αναζητώντας φερόμενα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν ανακάλυψαν την Ρακίγια Αμπουμπκάρ

Νιγηριανοί στρατιώτες εντόπισαν μία από τις 200 μαθήτριες που είχαν απαγάγει οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ από το σχολείο τους στην πόλη Τσίμποκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τον Απρίλιο του 2014, έγινε σήμερα γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.

Οι στρατιώτες διεξήγαγαν έρευνα αναζητώντας φερόμενα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν ανακάλυψαν την Ρακίγια Αμπουμπκάρ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου σε μια ανακοίνωση. Η κοπέλα είχε μαζί της ένα μωρό ηλικίας 6 μηνών, τονίζεται.

Συνολικά 276 μαθήτριες είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ από το Τσίμποκ το 2014 σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας. Περισσότερες από 20 απελευθερώθηκαν τον Οκτώβριο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνάφθηκε με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Και άλλα κορίτσια διασώθηκαν, ενώ αλλά 200 πιστεύεται ότι παραμένουν ακόμα αιχμάλωτα.

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει 15.000 ανθρώπους κι έχει εκδιώξει από τις εστίες τους περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία 7 έτη έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Tags
Back to top button