Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

New York Times: Έχει δίκιο το ΔΝΤ που ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Για την ελληνική κυβέρνηση που θα ξεμένει από μετρητά μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι κυριότεροι πιστωτές της χώρας στην Ευρώπη εξακολουθούν να απαιτούν »σκληρές» περικοπές του προϋπολογισμού της ως προϋπόθεση για την παροχή κρίσιμων δανείων», γράφουν οι New York Times και προσθέτουν:

«Αλλά έχοντας δέκα χρόνια παραλείψει την διάσωσή της, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με το ΔΝΤ, θα πρέπει να δοκιμάσουν μια διαφορετική προσέγγιση, θέτοντας ως προτεραιότητα την αναζωογόνηση της οικονομίας», σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

«Απαιτώντας τη χώρα να «τρέξει» μεγάλο προϋπολογισμό πλεονασμάτων, όταν η οικονομία της αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,4%, είναι σκληρό και αντιπαραγωγικό αυτό που ζητούν οι πιστωτές της.

Όπως υπογραμμίζει το επίμαχο δημοσίευμα, θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ε.Ε θα μπορούσε να προσφέρει επιχορηγήσεις και δάνεια για έργα που βελτιώνουν την οικονομία της χώρας…. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα για την αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων και των επιχειρηματικών χρεών με επισφαλή δάνεια για την απελευθέρωση των τραπεζών έτσι ώστε να μπορούν να δανείζονται χρήματα….Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ανάλυσή τους είναι λανθασμένη», καταλήγει η εφημερίδα.

Tags
Back to top button