Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέο «αίμα» στην κοσμική γειτονιά μας: Aνακαλύφθηκε ένα διαστρικό “τούνελ“

Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται σε μια ασυνήθιστη περιοχή του Γαλαξία, γνωστή ως το Local Hot Bubble (LHB). Αυτή η περιοχή μήκους τουλάχιστον 1.000 ετών φωτός είναι χαρακτηριστική για την υψηλή θερμοκρασία της, φτάνοντας περίπου το ένα εκατομμύριο βαθμούς Κέλβιν. Παρόλο που ακούγεται τρομακτικό, η χαμηλή πυκνότητα ατόμων σημαίνει ότι δεν έχει σημαντική επίδραση στη θερμοκρασία του διαστήματος γύρω μας.

«Διαστημική ψήφος»: Πώς ψηφίζουν οι αστροναύτες της NASA - Η διαδικασία

Πρόσφατα, μια ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το πανίσχυρο διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ eROSITA για να χαρτογραφήσει το LHB με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ. Τα νέα δεδομένα αποκάλυψαν μια ασυνήθιστη μορφή αυτής της “φυσαλίδας”, καθώς και ένα μυστηριώδες “τούνελ” που δείχνει προς τον αστερισμό του Κενταύρου.

 

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το LHB δημιουργήθηκε από μια σειρά σουπερνόβα που εκρήγνυνταν πριν από περίπου 14,4 εκατομμύρια χρόνια. Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται τυχαία στο κέντρο αυτής της κοσμικής φυσαλίδας.

Η ανακάλυψη του τούνελ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς υποδηλώνει ότι το LHB μπορεί να συνδέεται με άλλες περιοχές χαμηλής πυκνότητας στον Γαλαξία. Αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την πρόσφατη ιστορία του Γαλαξία μας και τη δομή του διαστρικού μέσου.

Η έρευνα αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατανόηση του κοσμικού περιβάλλοντος του ηλιακού μας συστήματος και ανοίγει νέους δρόμους για μελλοντική έρευνα.

Tags
Back to top button