Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΔ κατά κυβέρνησης: «Δίνουν τα πάντα στους δανειστές γα λίγο περισσότερη εξουσία»

Στη βαριά σκιά που ρίχνουν στην ελληνική κοινωνία η νέα φοροεπιδρομή και η καταιγίδα καινούργιων άγριων περικοπών στα εισοδήματα όσων εξακολουθούν να εργάζονται, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση σε όλο το εύρος της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Προεξάρχοντος του εκπροσώπου τύπου Βασίλη Κικίλια ο οποίος σε υψηλούς τόνους κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση ομολογεί ότι συζητά 4ο Μνημόνιο», το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει βαφτίζοντάς το «δημοσιονομικό μονοπάτι», οι αρμόδιοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσαν την επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει με επιπλέον δυσβάστακτα βάρη στους πολίτες κατά την έναρξη της νέας χρονιάς.

«Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης Τσίπρα για διαρκή λιτότητα», υποστήριξε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας. «Μετά το συμπληρωματικό Μνημόνιο του Ιουνίου, τη συνυπογραφή της δήλωσης του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, την επιστολή μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου στις 23 Δεκεμβρίου και τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ήρθε η σειρά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δ. Τζανακόπουλου, να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δίνει τα πάντα στους δανειστές με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία», πρόσθεσε.

Κατά τον γαλάζιο εκπρόσωπο, «ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”, παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. και για μετά το 2018». Όπως είπε, «ομολογεί ότι η Κυβέρνηση συζητά τα πρόσθετα μέτρα που θα πάρει για να επιτύχει αυτόν το στόχο. Ομολογεί επίσης, ότι συζητά το νέο, 4ο Μνημόνιο. Μόνο που το βαφτίζει “δημοσιονομικό μονοπάτι”…».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Ευτυχώς οι Έλληνες έχουν καταλάβει που οδηγεί το “μονοπάτι Τσίπρα”. Και ζητούν πολιτική αλλαγή για να ξεφύγουν από αυτό. Για να ξαναβρούν ελπίδα και προοπτική».

Ακραία υπερφορολόγηση

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Απόστολος Βεσυρόπουλος επέκριναν σε υψηλούς τόνους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες».

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας», υποστήριξαν επικαλούμενοι ως απόδειξη των λεγομένων στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία:

•4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
•Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δις ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δις ευρώ. Τα 10,9 δις ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί», σύμφωνα με τους γαλάζιους τομεάρχες που προβάλλοντας το μήνυμα του κόμματός τους για «πολιτική αλλαγή», επανέλαβαν τη θέση τους ότι μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον  Κυριάκο Μητσοτάκη «θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».

Σύγχυση με το πλαστικό χρήμα

Οι ίδιοι γαλάζιοι τομεάρχες, με αφορμή τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το αφορολόγητο και τη συσχέτισή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος, κατελόγισαν στην «αποδεικνύεται ανίκανη και ανέτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το ανεπαρκές πλαίσιο» που έχει καταρτίσει.

«Ουδείς από τους φορολογούμενους γνωρίζει ποιες δαπάνες με πλαστικό χρήμα εντάσσονται στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου και ποιες εξαιρούνται. Γιατί πολύ απλά, όλα τα έκανε στο πόδι. Την ίδια στιγμή, ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα τεθεί σε λειτουργία η  ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS».

Θυμίζουν, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία, έχει καταθέσει εδώ και μήνες, σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση για το πλαστικό χρήμα, συνδέοντας τη χρήση του με ουσιαστικά κίνητρα, ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα για τους φορολογουμένους, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα».

«Ποδαρικό με νέα ψέματα» για συντάξεις και εισφορές

Στο στόχαστρο , εξάλλου, των γαλάζιων τομεαρχών Γιάννη Βρούτση και  Νότη Μηταράκη  που είναι αρμόδιοι για την Κοινωνική Ασφάλιση τέθηκε η πολιτική της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, την οποία επικρίνουν ότι έκανε «ποδαρικό με νέα ψέματα».

Υποστηρίζουν, ειδικότερα, ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς «επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας και καταρρέουν οι ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για μια ακόμη φορά, η διάδοχος του κ. Κατρούγκαλου επιχείρησε, στη γραμμή που χάραξε ο προκάτοχός της, με ψέματα και υποσχέσεις, να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα, που επιφυλάσσει ο Νόμος 4387/2016 για συνταξιούχους και εργαζόμενους», υποστηρίζουν. Και εξειδικεύοντας τους ισχυρισμούς, οι νεοδημοκράτες αναφέρουν τα εξής:

1. Με την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, που ξεκίνησε στις 12.5.2016, όλες οι νέες συντάξεις, που θα εκδοθούν από τότε και μετά, θα είναι μεσοσταθμικά κατά 25% μικρότερες από ό,τι ίσχυε μέχρι τότε. Ουσιαστικά, δημιουργεί συνταξιούχους δυο ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει τις μεγαλύτερες μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην απονομή των συντάξεων. Εφεξής, συντάξεις στα 1.000 ευρώ θα είναι πλέον σπάνιες. Εκτός, όμως, από τις μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, προβλέπεται και ένας επιπλέον κρυμμένος “κόφτης”: ο μηχανισμός προσαρμογής των αποδοχών με βάση την ετήσια μεταβολή των μισθών που ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για μηχανισμό, που – με βάση τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ – θα επιφέρει μια οριζόντια περικοπή της τάξης του 10% στο ανταποδοτικό τμήμα των συντάξεων.

2. Από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη “εισφοροκαταιγίδα”. Οι επιπτώσεις θα είναι εξοντωτικές, καθώς με την επιβολή εισφορών από 26,95% έως 37% “σκοτώνουν“ την ελπίδα και το όνειρο κάθε Έλληνα για δημιουργία. Και, ταυτόχρονα, εξισώνει στη φτώχεια όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελώντας αντικίνητρο για όσους θέλουν να δουλέψουν και να πετύχουν.

«Δυστυχώς, το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης το πληρώνουν σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι», συνοψίζουν οι ίδιοι και καταλήγουν:  «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριακός Μητσοτάκης έχουν εναλλακτική πολιτική. Κίνητρα για ενίσχυση της δημιουργικότητας, μείωση της φορολογίας, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα. Έτσι ώστε να δημιουργούνται κάθε χρόνο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Tags
Back to top button