Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ν.Αναστασιάδης: «Αν δεν καταθέσουν συγκεκριμένους χάρτες τότε δεν θα γίνει πολυμερής διάσκεψη»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης», ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως η διάσκεψη της Γενεύης δεν θα είναι πενταμερής αλλά τετραμερής. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πολυμερής διάσκεψη αν η τουρκική πλευρά δεν καταθέσει χάρτη για το εδαφικό

Εξήγησε πως για να τροποποιηθεί η συνθήκη εγγυήσεως του 1960 πρέπει να διαπραγματευτούν τα μέρη που την έχουν υπογράψει και αυτά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία). Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι θα λάβουν μέρος και οι δύο κοινότητες της Κύπρου, που συναποτελούν τη Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς ποτέ δεν έπαψε να είναι Πρόεδρος του μοναδικού αναγνωρισμένου κράτους στη Κύπρο.  

Ο Κύπριος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει πολυμερής διάσκεψη αν η τουρκική πλευρά δεν καταθέσει χάρτη για το εδαφικό.

Σημείωσε πως αν υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη και ο ίδιος τη θέσει σε δημοψήφισμα θα γίνει κοινή εκστρατεία με τον Μουσταφά Ακιντζί. Ξεκαθάρισε πως αν η συμφωνία απορριφθεί στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την Προεδρία.

Tags
Back to top button