Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Να κλάψεις ή να γελάσεις; Το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα ετοιμάζει θεατρική παράσταση αντιδρώντας στην κατασκευή ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου

Ιδιαίτερα ενοχλημένη φαίνεται πως είναι η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς στην Βόρεια Κύπρο από τους σχεδιασμούς της Λευκωσίας να φτιάξει ναυτική βάση στο Μαρί.

Η Τουρκία έχοντας ήδη επιδοθεί σε μια σειρά προπαγανδιστικών ντοκιμαντέρ τόσο για τα γεγονότα της Κύπρου όσο και της Μικρασιατικής εκστρατείας, στα οποία διαστρεβλώνει εντελώς τα γεγονότα προβάλλοντας τους Τούρκους ως αθώα θύματα και τους Ελληνοκύπριους και Έλληνες ως εισβολείς και εγκληματίες πολέμου, ετοιμάζει τώρα θεατρική παράσταση!

Είναι χαρακτηριστικό δημοσίευμα της το οποίο με τίτλο: «Απαντώντας στους Έλληνες με τέχνη» αναφέρει πως: «Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Θεάτρων θα απαντήσει στην προσπάθεια της ελληνοκυπριακής διοίκησης να δημιουργήσει ναυτική βάση στο Μαρί με μια θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Έπος των Εκατό ετών». Το έργο θα συναντήσει αύριο τους ανθρώπους της ΤΔΒΚ.

Η προσπάθεια της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου (ΕΕΔΚΠ) να δημιουργήσει ναυτική βάση στο Μαρί θα απαντηθεί με τη θεατρική παράσταση «Το έπος ενός αιώνα» από τη Γενική Διεύθυνση Κρατικών Θεάτρων. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει το μήνυμα «Αυτό το έθνος είναι ένα, ενωμένο ενάντια σε αυτούς που σκοπεύουν να διαιρέσουν την πατρίδα του και η κυριαρχία σε αυτά τα εδάφη ανήκει άνευ όρων στο έθνος», θα συναντήσει τους ανθρώπους της ΤΔΒΚ δωρεάν αύριο στο Tatlısu (Mari), το οποίο ήταν τουρκικό χωριό μέχρι το 1974».

Το δημοσίευμα προσθέτει πως: «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου Βασίλη Πάλμα κατά την επίσκεψή του στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ναυτική βάση στο Μαρί, το οποίο ήταν τουρκικό χωριό μέχρι 1974».

«Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ερσίν Τατάρ είχε αντιδράσει στην προσπάθεια της ελληνοκυπριακής διοίκησης να δημιουργήσει ναυτική βάση στο Τατλίσου. Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Θεάτρων απάντησε σε αυτή την προσπάθεια με το 'Εκατό Χρόνο'. Ο Γενικός Διευθυντής των Κρατικών Θεάτρων Tamer Karadağlı πρότεινε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της ΤΔΒΚ να ανέβει στο Μαρί (Tatlısu) η παράσταση «Εκατό Χρόνια Έπος» παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου της Άγκυρας και να ανταποκριθεί η ελληνική πλευρά μέσω της τέχνης. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο το βράδυ στις 20:00 θα ανέβει στο Tatlısu (Mari) η παράσταση «Εκατό Χρόνια Έπος» των Κρατικών Θεάτρων της Άγκυρας. Η παράσταση θα συναντήσει τους ανθρώπους της ΤΔΒΚ δωρεάν στην πλατεία του χωριού. Το «One Hundred Years' Epic Fire» θα συναντήσει τους Κύπριους φιλότεχνους στο Αμφιθέατρο Girne στις 21:00 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο θεατρικό φεστιβάλ GirneFest2024 που διοργανώνει ο Δήμος Girne (Κερύνειας) για δεύτερη φορά φέτος» επισημαίνει η Yeni Safak για να καταλήξει: «Στα έργα που έγραψε ο Haluk Özenç και σκηνοθέτησε ο Barış Erdenk, τα οποία περιλαμβάνουν το μήνυμα «Αυτό το έθνος είναι ένα, ενωμένο ενάντια σε αυτούς που σκοπεύουν να διχάσουν την πατρίδα και η κυριαρχία σε αυτά τα εδάφη ανήκει άνευ όρων στο έθνος», ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς θα παίζεται από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή των Κρατικών Θεάτρων, Emre Başer».

Tags
Back to top button