Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

MV-22 το αεροσκάφος που κατέστρεψαν οι Αμερικανοί για να μην πέσει στα χέρια της αλ-Κάιντα στην Υεμένη

Ένα αεροσκάφος τύπου MV-22 Osprey του Σώματος των Πεζοναυτών που συμμετείχε σε αποστολή των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των Αμερικανών στην Υεμένη, σε επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα, στο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση και υπέστη σημαντικές ζημιές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί στη συνέχεια να απογειωθεί.

Το Osprey είχε σταλεί να απομακρύνει από την περιοχή στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση και είχαν τραυματιστεί. Συνολικά από την επιχείρηση υπήρξαν  τρεις τραυματίες και ένας νεκρός από την πλευρά των ΗΠΑ  ενώ πρέπει να υπήρχαν και 16 πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στην επιχείρηση, ενώ σκοτώθηκαν 14 μαχητές.

Οι στρατιωτικές διοικητές που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της επιχείρησης διέταξαν τον άμεσο βομβαρδισμό του MV-22 από μαχητικά αεροσκάφη για να μην πέσει σε «λάθος χέρια».

Στη βαριά προσγείωση φέρονται να τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία προφανώς απαγκιστρώθηκαν από την περιοχή με την παρέμβαση εφεδρικού εναέριου μέσου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το MV-22 Osprey είχε ως έδρα τη βάση «Camp Lemonnier» στο Τζιμπουτί, όπου εδρεύουν σημαντικές αμερικανικές δυνάμεις με αρμοδιότητα τον αντιτρομοκρατικό αγώνα στην περιοχή της Αφρικής αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Tags
Back to top button