Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Μ.Τσαβούσογλου: «Έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης του μακελειού στο Reina» (upd)

Μετά από δύο γκάφες όλκης, όπου οι τουρκικές Αρχές έδωσαν τα στοιχεία δύο «λάθος» ανθρώπων ως τους δράστες του μακελειού στο κλάμπ Reina της Κωνσταντινούπολης,  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  ανακοίνωσε σήμερα ο δράστης της πολύνεκρης αυτής επίθεσης έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως αναφέρει ηο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή δήλωσε ότι «ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης την Πρωτοχρονιά στο κλαμπ Reina με τους 39 νεκρούς έχει ταυτοποιηθεί. Η έρευνα συνεχίζεται για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ οι Αρχές έχουν καταφέρει να φτάσουν στον εγκέφαλο του μακελειού καθώς έχουν εντοπίσει το πρόσωπο «κλειδί» στο οποίο τηλεφώνησε αμέσως μετά την επίθεση ο δράστης, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επίθεση ο δράστης φαίνεται να επιβιβάστηκε σε ταξί και να τηλεφώνησε από το κινητό του οδηγού στον «Γιουσούφ Χότζα» με τον οποίο ο δράστης έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ικόνιο της Τουρκίας και εγκαταστάθηκαν στο Ζεϊτίνμπουρνου. Αυτό το πρόσωπο θεωρείται, μάλιστα, ότι έδωσε την εντολή στον δράστη να κάνει την επίθεση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο κωδικός του δράστη είναι «Εμπού Μουσλίμ Χορασάνι», ο οποίος μετά το μακελειό προσποιήθηκε τον τραυματισμένο και διέφυγε αλλάζοντας συνολικά 8 ταξί

Ήδη περίπου 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη  να βγαίνει από το σπίτι του στις 22:49 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Από εκεί ξεκίνησε η πορεία του για το Reina, όπου έφτασε με ταξί  λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, με βοήθεια εκ των έσω.

Σε εξέλιξη, μάλιστα, βρίσκονται νέες επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, οι οποίες και οργανώθηκαν μετά από πληροφορίες ότι οι οικογένειες με τις οποίες είχε επαφή ο μακελάρης του Reina, διέφυγαν στη Σμύρνη. Μέχρι στιγμής στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Σμύρνη, έχουν προσαχθεί 27 άτομα. Στις ίδιες έρευνες βρέθηκε τηλεσκόπευτρο από όπλο ελεύθερου σκοπευτή.

Με βάση νέες  πληροφορίες για τις προειδοποιήσεις που είχαν κάνει πηγές των ΗΠΑ για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Τουρκία, φαίνεται ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι  ISIS σχεδίαζε επίθεση ελεύθερου σκοπευτή σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Σε κατάθεσή της στην αστυνομία η σύζυγος του φερόμενου ως δράστη δήλωσε πώς έμαθε για την επίθεση από την τηλεόραση και πώς δεν γνώριζε τις σχέσεις του άντρα της με το Ισλαμικό κράτος.

Tags
Back to top button