Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν το θείο μου στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου, με την εκπρόσωπό του, Καρίν Ζαν- Πιερ να σπεύδει να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Δημοκρατικού προέδρου, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Post.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πενσυλβάνια, ο 81χρονος Μπάιντεν έκανε ειδική μνεία στον θείο του, υπολοχαγό Αμπρόουζ Τζ. Φίνεγκαν Τζούνιορ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή επιβαίνοντας σε αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τη Νέα Γουινέα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν να μιλάει για τον θείο του:

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου άφησε με το στόμα ανοιχτό τους παρευρισκόμενους προβαίνοντας στην ανατριχιαστική αυτή αποκάλυψη αναφερόμενος στον θείο του, που επισήμως θεωρείται αγνοούμενος.

«Ο Άμπροουζ Φίνεγκαν, τον φωνάζαμε θείο Μπόσι, πετούσε με αεροπλάνα σε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Νέα Γουινέα, προσφέρθηκε εθελοντικά επειδή κανείς άλλος δεν μπορούσε να πάει», είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια της επίσκεψής του σε μνημείο προς τιμή των πεσόντων στη γενέτειρά του, το Σκράντον.

Τότε ήταν που ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «οι κανίβαλοι έφαγαν τον θείο του» αν και τα αρχεία του Πενταγώνου τον διαψεύδουν.

«Ο Αμπρόουζ Φίνεγκαν Τζούνιορ δεν βρέθηκε ποτέ. Το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε σε μια περιοχή όπου υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι στη Νέα Γουινέα εκείνη την εποχή. Δεν εντοπίστηκε ποτέ το πτώμα του, η αμερικανική κυβέρνηση πάντως έκανε έρευνα και βρήκε τμήματα του αεροπλάνου», υποστήριξε ο Μπάιντεν.

Politico: Το ακραίο παρατσούκλι που χρησιμοποιούν συνεργάτες του Μπάιντεν για τον Τραμπ

Πάντως, το αρχείο της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αγνοούμενα μέλη εν ώρα καθήκοντος δεν αποδίδει τον θάνατο του Φίνεγκαν σε εχθρική ενέργεια ούτε υποδεικνύει ότι έπεσε θύμα κανίβαλων.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πενταγώνου, ο Φίνεγκαν πέθανε στις 14 Μαΐου του 1944, ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο της Αεροπορίας Στρατού που, «για άγνωστους λόγους», αναγκάστηκε να προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Νέας Γουινέας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης λανθασμένα ότι οι θείοι του κατατάχθηκαν στον στρατό «όταν έγινε η D-Day, την επόμενη μέρα», τον Ιούνιο του 1944, ενώ στην πραγματικότητα κατατάχθηκαν εβδομάδες μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, ανέφερε το CNN.

«Και οι δύο κινητήρες του αεροπλάνου όπου επέβαινε ο θείος μου έπαθαν βλάβη σε χαμηλό ύψος και το ρύγχος του χτύπησε δυνατά στο νερό. Τρεις άνδρες δεν τα κατάφεραν και χάθηκαν κατά τη συντριβή», αναφέρεται στα αρχεία.

«Ο Φίνεγκαν εξακολουθεί να αγνοείται», αναφέρεται στα αρχεία του Πενταγώνου.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν γεννήθηκε το 1942, κατά συνέπεια ήταν νήπιο την εποχή του θανάτου του θείου του.

Tags
Back to top button