Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μωβ μέδουσα – Διευθυντής ΕΛΚΕΘΕ: «Παντού και για λίγο το πρόβλημα»

Ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ, Επαμεινώνδας Χρήστου μιλώντας στον  ΑΝΤ1, εξήγησε ότι οι μωβ μέδουσες δεν εμφανίστηκαν φέτος στις ελληνικές παραλίες, αλλά πρόκειται για πληθυσμό που υπήρχε από πέρυσι.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πού θα βγουν», είπε, διευκρινίζοντας ότι, «από το κέντρο του Αιγαίου παρασύρονται από τα ρεύματα και ανάλογα με το ρεύμα φεύγουν πάλι».

Προειδοποιούν οι επιστήμονες για τις μωβ μέδουσες: Σε ποιες περιοχές παρατηρείται έξαρση-Πώς να προστατευτούμε

Ερωτηθείς για το αν μπορούν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, απάντησε αρνητικά, καθώς πρόκειται για «ανοιχτή περιοχή όπου οι πληθυσμοί μετακινούνται».

Αναφορικά με το ποιες παραλίες θα έχουν πρόβλημα, είπε πως «δεν θα έχει μία παραλία πρόβλημα, αλλά πολλές για λίγες μέρες».

Σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουμε, είπε πως θα πρέπει να προσέχουμε να μην μας τσιμπήσει, αφού το πλοκάμι της φτάνει και τα δύο μέτρα και δεν είναι ορατό. Σε περίπτωση που τελικά γίνει το κακό, υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να απαλύνετε τον πάνο.

 

Tags
Back to top button