Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μόνο 3 Mirage θα στείλει η Γαλλία στο Κίεβο στις αρχές του 2025-«Κλάμα» στα ουκρανικά ΜΜΕ

Η πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 αναμένεται να παραδοθεί από την Γαλλία στην Ουκρανία το πρώτο τρίμηνο του 2025. Αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες πως αυτή η παρτίδα θα αποτελείται από μόνο 3 γαλλικά μαχητικά, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην Ουκρανία, η οποία ανέμενε πολλές περισσότερες μονάδες.

Απογοητεύτηκαν οι Ουκρανοί

Πιο συγκεκριμένα πηγή της εν λόγω είδησης αποτελεί η γαλλική Le Tribune. Η ίδια σελίδα είχε αναφέρει πριν λίγες εβδομάδες πως συνολικά η Ουκρανία θα παραλάμβανε 12 μαχητικά Mirage.

Σύμφωνα με την σελίδα, το Παρίσι διέθετε επιχειρησιακά 26 μαχητικά την τότε περίοδο και επιθυμούσε να κρατήσει στην διάθεσή του τα 20. Όμως ο πρόεδρος Μακρόν πίστευε πως είναι ανούσια η αποστολή μόλις 6 Mirage στην Ουκρανία, για αυτό και αποφάσισε να αποστείλει 12 αεροσκάφη για να σχηματιστεί μία πλήρης ουκρανική μοίρα.

Όσον αφορά την μικρή αρχική ποσότητα που θα παραλάβει η ουκρανική πολεμική αεροπορία, μέσα υποστηρίζουν πως η πρώτη παρτίδα θα απαρτίζεται από μόνο 3 μονάδες διότι μόνο τόσες θα προλάβουν να εκσυγχρονίσουν οι Γάλλοι μέχρι την ημερομηνία αποστολής. 

, η Γαλλία πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες διαδικασίες στο μαχητικά της πριν αποσταλούν στην Ουκρανία διότι πρόκειται για παλαιές πλατφόρμες που χρίζουν συντήρησης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Για αυτόν τον λόγο τα υπόλοιπα 9 Mirage 2000-5 της Ουκρανίας θα καθυστερήσουν περαιτέρω να παραδοθούν στο Κίεβο.

Άλλος ένας λόγος που οι υπόλοιπες παραδόσεις θα πραγματοποιούν αργότερα εντός του 2025 είναι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων και τεχνικών πάνω στις γαλλικές πλατφόρμες. Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σημαντικός αριθμός Ουκρανών πιλότων και τεχνικών.

Μη επιβεβαιωμένες πηγές υποστηρίζουν μάλιστα πως οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στην γαλλική αεροπορική βάση της πόλης Νανσί, η οποία φιλοξενεί την 3η Μοίρα Μαχητικών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. Η εν λόγω μοίρα επιχειρεί αεροσκάφη Mirage 2000D.

Αυτή η μοίρα έχει μεγάλη εμπειρία πάνω στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, εμπειρία την οποία απέκτησε από την επιχειρησιακή της ανάπτυξη στο πεδίο της μάχης του Αφγανιστάν, της Λιβύης και του Μάλι. Εκτιμάται πως το Παρίσι επέλεξε να εκπαιδευτούν εκεί οι Ουκρανοί πιλότοι για να λάβουν την καλύτερη δυνατή εκμάθηση.

 

Tags
Back to top button