Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Μία στο εκατομμύριο: Μέλος των SAS σκότωσε τρεις ενόπλους της ISIS στο Ιράκ με μια βολή

Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε με μια βολή τρεις τρομοκράτες του ISIS σε κάτι που οι πιθανότητες για να γίνει είναι μια προς 1 εκατ.

Ο Βρετανός μέλος των ειδικών δυνάμεων της SAS άνοιξε πυρ σκοτώνοντας αμέσως δύο ενόπλους της ISIS ενώ η σφαίρα που εξοστρακίστηκε στη συνέχεια σκότωσε ακόμη ένα.

Το συμβάν έγινε στον περασμένο Νοέμβριο σε ένα απομονωμένο χωριό στο βόρειο Ιράκ, την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις είχαν εξαπολύσει επίθεση για την κατάληψη της Μοσούλης..

Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε μια φορά με το όπλο του ένα L115A μια σφαίρα  .338 Lapua Magnum από μια απόσταση 1800 μέτρων καθώς ένας ένοπλος της ISIS ετοιμαζόταν να ανοίξει πυρ εναντίον πλήθους  από γυναίκες και παιδιά.

Αυτό το απίστευτο περιστατικό αναφέρει η βρετανική οποία προσθέτει πως το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μια ομάδας των SAS με αποστολή περιπολίας αναγνώρισης μακράς ακτίνας (LRP) στην ενδοχώρα του αντιπάλου και στόχο την επιτήρηση των κινήσεων της ISIS.

Η ομάδα των SAS παρακολουθούσε τα μέλη της ISIS όταν μια ομάδα από δεκάδες γυναικόπαιδα προσπάθησαν να φύγουν από το έλεγχο των ενόπλων τρέχοντας.

Όταν οι ένοπλοι έδωσαν εντολή στους αμάχους να σταματήσουν προτείνοντάς τους τα όπλα τους, ένας σκοπευτής των SAS παρατήρησε μια θέση πολυβόλου στο δεύτερο όροφο ενός κτιρίου να είναι έτοιμο να βάλει κατά των  αμάχων.

Αμέσως η ομάδα συμφώνησε ότι δεν υπήρχε καμία άλλη λύση αρά να εξουδετερώσει τη θέση του πολυβόλου με μια βολή.

Η σφαίρα, της μια στο εκατομμύριο βολής κτύπησε τον χειριστή του πολυβόλου στο μέτωπο, τον διαπέρασε και στη συνέχεια κτύπησε στο στήθος ένα δεύτερο που βρισκόταν πίσω του και αφού βγήκε από το σώμα του εξοστρακίστηκε στον τοίχο κτυπώντας ένα τρίτο ένοπλο που βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο στο λαιμό. Αποτέλεσμα τρεις νεκροί με μια βολή.

Η πηγή που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα χαρακτήρισε την βολή σχεδόν αδύνατη.

Δίπλα στον ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος είχε σιγαστήρα στο όπλο του, βρισκόταν ένας παρατηρητής επίσης SAS που παρακολουθούσε τη σκηνή με τα κιάλια του λέγοντας πως ότι έγινε έγινε σε ελάχιστο χρόνο «σαν αστραπή», ενώ πρόσθεσε πως ο τρίτος άνδρας έζησε για περίπου 30 δευτ. μετά τον τραυματισμό του ενώ οι άλλοι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία...  

Αργότερα η ομάδα των SAS μπήκε στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε η βοΛή επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις άνδρες ήταν νεκροί.

Στη συνέχεια πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα των νεκρών και φωτογραφίες πριν εκκενώσουν την περιοχή με ελικόπτερο.

Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν τη επίθεσή τους εναντίον της Μοσούλης τον περασμένο Οκτώβριο για την απελευθέρωση της πόλης την οποία είε καταλάβει η ISIS το 2014.

Η ISIS κατέστρεψε με εκρηκτικά την περασμένη Παρασκευή το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στη Μοσούλη με στόχο να εμποδίσου τις ιρακινές δυνάμεις να το χρησιμοποιήσουν ως αρχηγείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη μια όχθη του Τίγρη ο οποίος διαπερνά τη πόλη ενώ οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν την ανατολική Μοσούλη προετοιμάζοντας την επίθεσή τους στην δυτική πλευρά της πόλης.

Ομάδα ελεύθερων σκοπευτών του ιρακινού Στρατού στη Μοσούλη ψάχνει για στόχο

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν από 6 μήνες περίπου όταν σκοπευτής των SAS είχε σκοτώσει τρεις ενόπλους της ISIS σημαδεύοντας το δοχείο του φλογοβόλου που κρατούσε έτοιμος να εκτελέσει 12 ομήρους.

Δείτε παλαιότερα βίντεο απο βολές ελέυθερων σκοπευτών στο Ιράκ

Tags
Back to top button