Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μετωπική επίθεση Πούτιν κατά των ΗΠΑ-Από το Μεξικό Ρώσοι πράκτορες ετοιμάζουν δολιοφθορές και δολοφονίες αξιωματούχων

Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το Μεξικό έχει γίνει κέντρο ρωσικής κατασκοπείας κατά των ΗΠΑ, επικαλούμενοι και την αύξηση του ρωσικού προσωπικού στην πρεσβεία του στην Πόλη του Μεξικού,

Η Ρωσία έχει μακρά ιστορία κατασκοπείας στις ΗΠΑ από τη σχετική ασφάλεια της Πόλης του Μεξικού, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980.

Δεκαετίες πριν από αυτό, ο Στάλιν είχε δολοφονήσει τον κύριο αντίπαλό του Τρότσκι εκεί.

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ενισχύουν την παρουσία τους στο Μεξικό, και διεξάγουν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας μια επιστροφή στις τακτικές του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών των πληροφοριών.

Δεν θα μείνει τίποτα! Μετά τη Volkswagen... "χαροπαλεύει" και η Fiat-Καταρρέει η ευρωπαϊκή βιομηχανία

Η Ρωσία έχει αυξήσει κατά πολύ το προσωπικό  της πρεσβείας της στην Πόλη του Μεξικού τα τελευταία χρόνια, παρόλο που έχει περιορισμένους μόνο εμπορικούς δεσμούς με τη χώρα

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η τάση είναι ανησυχητική και πιστεύουν ότι η εκτεταμένη συγκέντρωση κατασκόπων αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων πληροφοριών του Κρεμλίνου που στοχεύουν τις ΗΠΑ, καθώς και των προσπαθειών προπαγάνδας του με στόχο την υπονόμευση της Ουάσιγκτον και της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση του Μεξικού, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο NBC News.

«Η Ρωσία έχει επενδύσει πραγματικά στο Μεξικό όσον αφορά την επιδίωξη επέκτασης της παρουσίας της», είπε Αμερικανός Αξιωματούχος.

Η Πρεσβεία του Μεξικού και η Ρωσική Πρεσβεία δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για επιχειρήσεις δολιοφθοράς εντός χώρας

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς είπε νωρίτερα αυτό το μήνα η υπηρεσία του και η κυβέρνηση των ΗΠΑ «επικεντρώνονται έντονα» στο διευρυνόμενο κατασκοπευτικό αποτύπωμα της Ρωσίας στο Μεξικό, το οποίο, όπως είπε, ήταν εν μέρει το αποτέλεσμα της εκδίωξης Ρώσων κατασκόπων από ξένες πρωτεύουσες, μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Ένα μέρος αυτού είναι συνάρτηση του γεγονότος ότι τόσοι πολλοί Ρώσοι αξιωματικοί των πληροφοριών έχουν εκδιωχθεί από την Ευρώπη, άρα αναζητούν μέρη για να πάνε και αναζητούν μέρη στα οποία μπορούν να δραστηριοποιηθούν», είπε ο Μπερνς όταν ρωτήθηκε για ύποπτη ρωσική κατασκοπεία στο Μεξικό.

Παρασέρνει τον πλανήτη στην καταστροφή ο Ζελένσκι! Ζητάει Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Ρωσίας από τον ΟΗΕ

«Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι σε αυτό», ανέφερε ο ίδιος.

“Οι ενέργειες της Ρωσίας στο Μεξικό αντικατοπτρίζουν μια πιο επιθετική στάση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς το Κρεμλίνο προσπαθεί να υπονομεύσει την υποστήριξη για την Ουκρανία και να αποδυναμώσει τις δυτικές δημοκρατίες”, δήλωσαν πρώην αξιωματούχοι των πληροφοριών.

Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει δολιοφθορές και απόπειρες δολιοφθοράς σε ΗΠΑ,  Ευρώπη, σχέδια δολοφονιών, ανελέητες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και μεγάλης κλίμακας παγκόσμιες εκστρατείες παραπληροφόρησης, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν πολύ υψηλότερους κινδύνους τώρα από ό,τι ίσως θα έκαναν αμέσως μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», δήλωσε ο Πάουλ Κόλμπε, ο οποίος εργάστηκε για 25 χρόνια ως αξιωματικός επιχειρήσεων στη CIA, υπηρετώντας σε Ρωσία, Βαλκάνια και αλλού.

Ο Πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Γκλέν Βαν Χέρκ, επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, είπε στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας τον Μάρτιο του 2022 ότι, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας GRU είχε τεράστια παρουσία στο Μεξικό.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η μεγαλύτερη μερίδα των μελών της GRU στον κόσμο βρίσκεται στο Μεξικό αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ρωσικό προσωπικό πληροφοριών που  έχει πολλές ευκαιρίες να ασκήσει επιρροή στις ευκαιρίες και την πρόσβαση των ΗΠΑ», είπε ο Βαν Χέρκ.

Ο πόλεμος των κατασκόπων μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ-ΕΕ έχει πάει πλέον σε άλλο επίπεδο, και πρόκειται για κανονικό αθέατο ανελέητο πόλεμο με θύματα.

Tags
Back to top button