Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέσα στο 2024 «σαλπάρει» το Nikolai Kamov, ένα ρωσικό πλοίο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά (Εικόνες)

Σύμφωνα με το , το πλοίο Nikolai Kamov του προγράμματος Project 14400 του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να τεθεί και επίσημα σε λειτουργία εντός του έτους. Το πλοίο ονομάστηκε προς τιμήν του Σοβιετικού σχεδιαστή αεροσκαφών Νικολάι Καμόβ, ο οποίος έγινε γνωστός για την δημιουργία των ελικοπτέρων της σειράς Ka. 

Ο κύριος ρόλος του νέου ρωσικού πολεμικού πλοίου είναι η εκπαίδευση πιλότων ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού της Μόσχας, δηλαδή πιλότων ελικοπτέρων που θα επιχειρούν σε ναυτικά σκάφη. Εξαιτίας του ιδιαίτερου ρόλου του, το Nikolai Kamov είναι το πρώτο πλοίο σε αυτό το είδος που γίνεται επιχειρησιακό στην Ρωσία.

Διαψεύδει τις ΗΠΑ το Κίεβο! Ουκρανική ταξιαρχία: «Δεν θα αποσύρουμε κανένα Abrams από την πρώτη γραμμή»

Μία Νέα Κατηγορία Πλοίων Γεννήθηκε στη Ρωσία

Το Nikolai Kamov διαθέτει έναν ναυτικό προσομοιωτή, στον οποίο οι πιλότοι μπορούν να εξασκήσουν τις ικανότητές τους σε ρεαλιστικά σενάρια μάχης. Η βάση του πλοίου θα βρίσκεται στο Yeisk του ρωσικού Κρασνοντάρ στην Θάλασσα Αζόφ. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως ούτε οι Σοβιετικοί αλλά ούτε και οι Ρώσοι έχουν επιχειρήσει ποτέ στο παρελθόν ένα πλοίο ειδικά σχεδιασμένο για την εκπαίδευση πιλότων ναυτικών ελικοπτέρων.

Ο πρώην ανώτατος διοικητής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Βίκτορ Τσιρκόφ, δήλωσε πως τα σκάφη του προγράμματος Project 14400 θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες των Ρώσων πιλότων. Αυτές οι εξειδικευμένες πλατφόρμες θα επιτρέψουν στους πιλότους ναυτικών ελικοπτέρων της Μόσχας να γίνουν ικανότεροι χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο. Θα απονηώνουν και θα προσνηώνουν τα ελικόπτερά τους στα ειδικά καταστρώματα των σκαφών αυτής της επαναστατικής κλάσης εκπαιδευτικών πλοίων.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Ντμίτρι Μπολτένκοβ δήλωσε πως «η προσνήωση σε ένα κατάστρωμα προσγείωσης ελικοπτέρων μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερη από μία κανονική προσγείωση. Το νέο μας πλοίο κινείται τώρα προς το κέντρο εκπαίδευσης της αεροπορίας ναυτικού του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο Yeisk. Είναι συγκινητικό το γεγονός πως το πλοίο ονομάστηκε προς τιμή του Καμόβ, του πρωτοπόρου που δημιούργησε μία τεράστια οικογένεια ναυτικών ελικοπτέρων που μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία στον ρωσικό στόλο».

Αρχίζει το ρωσικό «Σχέδιο Β» - Η νεοσύστατη ομάδα δυνάμεων Βορράς της Μόσχας ετοιμάζει επίθεση σε Χάρκοβο και Σούμι (Βίντεο)

Τέλος, ο πρώην αρχηγός της αεροπορίας ναυτικού του ρωσικού πολεμικού ναυτικού Ιγκόρ Κοζίν ανέφερε πως «αυτό το πλοίο όχι μόνο θα μας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και οικονομικούς πόρους, αλλά θα αυξήσει σημαντικά και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Το σκάφος αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο και εξοπλισμένο για την δοκιμή και ανάπτυξη νέων συστημάτων».

 

Tags
Back to top button