Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ταϊλάνδη: 61 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς (Βίντεο)

Το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, πως μέχρι ώρας από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 61 άνθρωποι λόγω της αφόρητης ζέστης που πλήττει τους πολίτες της χώρας της Ασίας εδώ κι εβδομάδες.

Για σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα τον περασμένο μήνα, οι αρχές στην Μπανγκόκ εξέδιδαν καθημερινά έκτακτα προειδοποιητικά δελτία εξαιτίας του καύσωνα, καθώς η «αίσθηση» της θερμοκρασίας ξεπερνούσε τους 52° Κελσίου.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας, 61 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή ηλίαση σε όλη τη χώρα από την αρχή του 2024. Συγκριτικά, όλο το 2023, οι θάνατοι εξαιτίας της ακραίας ζέστης είχαν φθάσει τους 37.

Η βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όπου βρίσκονται κυρίως αγροτικές κοινότητες, θρήνησε τους περισσότερους θανάτους, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η κλιματική αλλαγή που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί πιο συχνούς, πιο μακρούς και πιο ισχυρούς καύσωνες, προειδοποιούν συχνά επιστήμονες.

Αν και το φυσικό κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο συνέβαλε οι θερμοκρασίες να είναι εξαιρετικά πιο υψηλές από το φυσιολογικό φέτος, στην Ασία η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ακόμη ταχύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου νοσημάτων στο υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης συνέστησε στους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά το δυνατόν.

Φέτος ο θερμός και ξηρός καιρός διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο στη χώρα, καθώς άργησαν να εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις.

Αυτή την εβδομάδα ξέσπασαν καταιγίδες κατά τόπους, που μείωσαν τις θερμοκρασίες μεν, αλλά οδήγησαν τις αρχές να προειδοποιήσουν εναντίον του κινδύνου ξαφνικών πλημμυρών.

Τον Απρίλιο, στο βασίλειο καταγράφτηκε θερμοκρασία 44,2° Κελσίου στην επαρχία Λαμπάνγκ (βόρεια), όχι πολύ χαμηλότερη από το εθνικό ιστορικό ρεκόρ (44,6° Κελσίου), που είχε σημειωθεί πέρυσι.

Tags
Back to top button