Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέλος του ΡΚΚ ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης - Ποια ήταν τα 5 θύματα - Βίντεο από την "απάντηση" της Τουρκίας

Στην ταυτοποίηση του ενός δράστη της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. Πρόκειται για μέλος του PKK, το οποίο φαίνεται να είχε ενταχθεί στην οργάνωση πριν από 7-8 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, τόσο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ όσο και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια κατηγόρησαν από την πρώτη στιγμή το PKK για την επίθεση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Σύμφωνα με τη Hurryiet οι δύο δράστες της επίθεσης είχαν κατασκοπεύσει το χώρο πριν πραγματοποιήσουν την επίθεση δημοσιεύοντας, μάλιστα, και μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται το ζευγάρι να κρατιέται χέρι-χέρι καταγράφοντας τα μέτρα ασφαλείας και τους χώρους των εγκαταστάσεων. Και οι δύο δράστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Oι δύο τρομοκράτες, εκ των οποίων η μία γυναίκα, έφτασαν στις εγκαταστάσεις Kahramankazan της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ), η οποία χαρακτηρίζεται ως η καρδιά της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, περίπου στις 15.25 χθες Πέμπτη (τοπική ώρα) και αφού περίμεναν λίγη ώρα στο όχημα, με βαριά όπλα, άνοιξαν πυρ εναντίον όσων βγήκαν από το κτίριο.

Ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ των τρομοκρατών και των φρουρών με ανταλλαγή. Η γυναίκα τρομοκράτης μπήκε στο φυλάκιο, πέταξε χειροβομβίδα και ανατινάχθηκε. Ο άλλος τρομοκράτης μπήκε στο συγκρότημα με βαριά όπλα και χειροβομβίδες.

Τα πέντε θύματα

Την ίδια ώρα, στην ταυτοποίηση των 5 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεση προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Cengiz Coskun, αξιωματικός ποιοτικού ελέγχου στην εταιρεία, Zahide Guclu μηχανολόγος μηχανικός, Hasan Huseyin Canbaz υπάλληλος της TAI, ο Atakan Sahin Erdogan φύλακας των εγκαταστάσεων και ο Murat Arslan ο οδηγός του ταξί που μετέφερε και τους δράστες μέχρι την κεντρική πύλη.

Παράλληλα, 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για περίθαλψη.

Ένα από τα θύματα της επίθεση αναγνωρίστηκε η μηχανολόγος μηχανικός Zahide Guclu, η οποία βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμής. Η γυναίκα είχε κατέβει στην είσοδο προκειμένου να παραλάβει την ανθοδέσμη που της είχε στείλει ο σύζυγός της όταν σημειώθηκε η επίθεση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι τρομοκράτες σκότωσαν τον Murat Arslan, τον οδηγό του ταξί κρύβοντας στη συνέχει τη σορό του στον πορτ-μπαγκάζ.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό καθώς δημιουργούνται ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας που υπήρξαν στις εγκαταστάσεις όπου εργάζονται περίπου 15.000 άνθρωποι. Παράλληλα, αναζητούν κι άλλους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση. Από το πρωί σήμερα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί  έλεγχοι στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία.

Η απάντηση της Τουρκίας στην τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Βομβάρδισ «32 στόχους» του PKK σε Ιράκ και Συρία - Ερντογάν: «Τα βρόμικα χέρια σίγουρα θα σπάσουν» (Βίντεο)

Η Τουρκία κατέστρεψε στόχους Κούρδων σε Ιράκ και Συρία

Ως «απάντηση» στην χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, η MİTι έπληξε περισσότερους από 30 στόχους Κούρδων μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στοχοποιήθηκαν πολλά στρατηγικά σημεία όπως το κτίριο ενεργειακής υποδομής του οργανισμού, η επιμελητεία και η αποθήκη πυρομαχικών.

Παράλληλα, η MİT αναμένεται να συνεχίσει τις επιχειρήσεις  μέχρι να επιτευχθεί ο προγραμματισμένος στόχος κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG.

 

Tags
Back to top button