Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μας «πρόλαβαν» οι Φιλιππινέζοι! Παρέλαβαν 3 συστοιχίες BrahMos από την Ινδία έναντι μόλις 350 εκ. ευρώ

Τις επόμενες ώρες ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster και ένα ρωσικό Il-76 της ινδικής πολεμικής αεροπορίας θα απογειωθούν για την Θάλασσα της Νότιας Κίνας με πολύ σημαντικό φορτίο που θα βοηθήσει τις Φιλιππίνες να περιορίσουν την επιθετικότητα της Κίνας. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ένας Ινδός αξιωματούχος στην . 

Το φορτίο αυτό θα περιλαμβάνει τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ BrahMos, ένα όπλο που φημολογείται ότι .

F-15 εναντίον Su-35: Έπεται αερομαχία «γιγάντων» πάνω από το Ιράν μεταξύ ισραηλινών και ιρανικών μαχητικών

Οι Φιλιππίνες Δείχνουν τον Δρόμο

Η παράδοση των οπλικών συστημάτων BrahMos θα ολοκληρωθεί εντός μία εβδομάδας. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του φιλιππινέζικου στρατού με αυτούς τους υπερσύγχρονους πυραύλους.  

Ένα μέσο από την ασιατική νησιωτική χώρα ανέφερε πως ο πρώτοι πύραυλοι αναμένεται να φθάσουν εντός της ημέρας στο διεθνές αεροδρόμιο Clark στις Φιλιππίνες. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως «το ινδικό οπλικό σύστημα αποστέλλεται για να αντιμετωπιστεί η κινεζική επιθετικότητα».

Οι φιλιππινέζικες ένοπλες δυνάμεις αναμένουν με μεγάλη αγωνία και ενθουσιασμό το νέο τους όπλο, ένα όπλο το οποίο είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στις δυνατότητες του φιλιππινέζικου σώματος πεζοναυτών (PMC).

Η πώληση των ινδικών πυραύλων BrahMos, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Μόσχα, έλαβε χώρα μέσω μίας διακυβερνητικής συμφωνίας (G2G). Αφορά την παράδοση τριών πυραυλικών συστοιχιών, την εκπαίδευση χειριστών και τεχνικού προσωπικού, όπως και το απαραίτητο πακέτο υλικοτεχνικής υποστήριξης (ILS) για τα οπλικά συστήματα. Κάθε πυραυλική μπαταρία του συστήματος BrahMos συνήθως αποτελείται από τρεις κινητούς εκτοξευτές, ο καθένας από τους οποίους διαθέτει δύο ή τρεις σωλήνες εκτόξευσης πυραύλων μαζί με συστήματα εντοπισμού.

Η Χεζμπολάχ χτύπησε ισραηλινό στρατόπεδο τραυματίζοντας 14 στρατιώτες-Άμεσα οι Εβραίοι «πυρπόλησαν» τον νότιο Λίβανο (Βίντεο)

Στις φιλιππινέζικες ένοπλες δυνάμεις ο πύραυλος αγοράστηκε υπό την αιγίδα του προγράμματος Horizon 2, ένα από από τα πολλά προγράμματα που δημιούργησε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας για να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες εν όψει της αυξανόμενης επιθετικότητας του Πεκίνου στα θαλάσσια σύνορα των δύο κρατών.

Η αγορά των BrahMos από την Μανίλα ανοίγει τον δρόμο σε άλλους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν αυτό το φονικό οπλικό σύστημα. Οι Φιλιππινέζοι πλήρωσαν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ για όλο το πακέτο των BrahMos, τιμή αρκετά οικονομική δεδομένης της φύσεως του όπλου.

 

Tags
Back to top button