Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνη: 15χρονος έσωσε νεογέννητη φώκια-Την έβγαλε από τα βράχια ακτής

Την προηγούμενη Παρασκευή, κοντά στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου στη Μάνη, Άγγλος τουρίστας είδε ένα μωρό φώκια να παλεύει με τα κύματα ανάμεσα στους βράχους ενώ μέχρι να φτάσει στο σημείο κάποιος αρμόδιος, το ζώο είχε ήδη απομακρυνθεί και χάθηκε στα ανοιχτά. Ο κ. Δημήτρης Τσιάκαλος από τη MOm εξηγεί ότι, παρόλο που το ζώο ήταν ζωηρό και φαινόταν σε καλή κατάσταση, θεωρήθηκε απαραίτητο να επανενωθεί άμεσα με τη μαμά του για να ζήσει.

Την επόμενη μέρα, κατέστη σαφές ότι η φώκια ήταν χαμένη καθώς εμφανίστηκε ξανά νοτιότερα, και οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν συλλογικά σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Τουλίπα Γουλιμή” ώστε να καταφέρουν να το πιάσουν. Τελικά, ο 15χρονος Κωνσταντίνος κατάφερε να πάρει αγκαλιά το μωρό και να το βγάλει από τα βράχια. Προς τιμήν του, η μικρή κι αξιολάτρευτη φώκια πήρε το όνομα Κωνσταντίνα.

Το ίδιο βράδυ, η μικρή Κωνσταντίνα είχε ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm στα Σπάτα, όπου εξετάστηκε από την υπεύθυνη κτηνίατρο καθ. Αναστασία Κομνηνού. Αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων, ενώ το βάρος του ζώου είναι ενθαρρυντικό. Παρόλα αυτά, το φωκάκι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η γαλουχία από την μητέρα του διακόπηκε απότομα.

Στην ανάρτηση του, το ΑΡΙΩΝ γράφει: “Ευχαριστούμε θερμά τον ιστότοπο @ManiTravelerGreece για την σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών, τον @ΣύλλογοΤουλίπαΓουλιμή και ιδιαίτερα την κ. Μαρία Αρώνη που έσπευσε στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και τον 15χρονο Κωνσταντίνο Γατέα, κάτοικο της περιοχής, χωρίς την συμβολή του οποίου δεν θα είχε έγκαιρα διασωθεί η μικρή φώκια. Ο αγώνας για την επιβίωση της μικρής Κωνσταντίνας και την επαναφορά της στο φυσικό περιβάλλον μόλις έχει ξεκινήσει!”

Ο κ. Δημήτρης Τσιάκαλος επεσήμανε στο topetmou.gr ότι η επανένταξη των ζώων, καλώς εχόντων των πραγμάτων, λαμβάνει χώρα μετά από 3-4 μήνες, αφού το ζώο φτάσει στο κατάλληλο βάρος, αλλάξει τρίχωμα, και βγάλει δοντάκια ώστε να μπορεί να τρέφεται μόνο του με ψάρια. Η MOm ενημερώνει το κοινό ότι από το τέλος Αυγούστου μέχρι τον Οκτώβριο διανύουμε την περίοδο γεννήσεων της μεσογειακής φώκιας. Όποιος πολίτης συναντήσει κάποιο μωρό να κολυμπάει μόνο του κοντά στην ακτή, καλείται να ενημερώσει αμέσως τη MOm ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αξιολόγηση, τη διάσωση, και την περίθαλψη του περιστατικού.

Tags
Back to top button