Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown: Παράταση στην παράταση από την κυβέρνηση; - Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης

Ακόμη δεν έχει ολοληρωθεί η αρχική ημερομηνία λήξης του lockdown στη χώρα και ήδη έχει επιβεβαιωθεί μία παράταση ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού συνεχίζεται με ένταση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στους επιδημιολόγους και την κυβέρνηση. Υπάρχει ο φόβος ότι μια χαλάρωση μπορεί να οδηγήσει σε νέα αναζωπύρωση και να δημιουργηθούν νέες εστίες ακόμα και σε περιοχές που αυτή την στιγμή παρουσιάζουν καλή εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην προσπάθεια για περιορισμό της πανδημίας.

«Επικρατέστερο σενάριο είναι το απαγορευτικό να παραμείνει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου με μοναδική εξαίρεση, ίσως, τα σχολεία» αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος με γνώση των συζητήσεων που γίνονται. Διαυγέστερη εικόνα αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας και με βάση αυτά θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό οι λοιμωξιολόγοι. Αν υπάρχει κάθετη πτώση των κρουσμάτων θα ανάψει το πράσινο φως για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 7 Δεκεμβρίου, διαφορετικά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν και αυτά κλειστά έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Έχοντας ως νέο ορόσημο τα μέσα Δεκεμβρίου το διάστημα των 16 ημερών που μεσολαβεί θεωρείται μεγάλο ώστε να υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Τώρα δίνουμε την μάχη με την πανδημία για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μόλις υπάρχουν αξιόπιστες προβλέψεις θα ανακοινώσουμε τις επόμενες κινήσεις», σημειώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, θέλοντας να βάλουν τέλος στα σενάρια για το άνοιγμα που κυκλοφορούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση του lockdown να γίνει ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα. Όπως είναι λογικό αν μια περιοχή βρεθεί εκείνη την χρονική στιγμή στο «κόκκινο» να υπάρχουν αυξημένα μέτρα. «Η προσπάθεια που γίνεται έχει σκοπό να υπάρξει ταχεία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων ώστε να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Το σχέδιο των τοπικών lockdown

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για την επιθετική εξέλιξη της πανδημίας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι κανείς δεν αποκλείει η χαλάρωση να αρχίσει πρώτα από τις μεγάλες πόλεις.

«Το πρόβλημα αρχίζει να μετατοπίζεται προς την επαρχία. Δεν πρέπει να αισθάνονται οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης ή ενός χωριού ότι δεν τους αφορά το θέμα» δήλωνε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Οι ειδικοί εκφράζουν βάσιμες υποψίες ότι η καραντίνα δεν εφαρμόζεται το ίδιο όπως στις μεγάλες πόλεις, ωστόσο η κυβέρνηση το σενάριο της χαλάρωσης του δεύτερου γενικού απαγορευτικού με τοπικά lockdown δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση.Τ

Το SMS που θα "σπάσει ταμία" - Σκέψεις για διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων

Με τα δεδομένα αυτά, νέο μοντέλο lockdown εξετάζεται να επιβληθεί στην χώρα αφού οι αριθμοί που προκύπτουν από τις αναλύσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε πιο αργή διαδικασία χαλάρωσης.

Κι αυτό διότι οι επιδημιολόγοι και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση περίμεναν… άλλα στοιχεία για να προχωρήσουν στην άρση του lockdown.

Το βέβαιο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τις νέες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το τι θα γίνει και τα Χριστούγεννα πιθανότατα και δια στόματος πρωθυπουργού.

Πέρα από τα σχολεία που αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου, πάμε και για ένα διαφορετικό μοντέλο τόσο σχετικά με την μετακίνησή μας, όσο και για το άνοιγμα ενός κομματιού του λιανεμπορίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νέο αριθμό που θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες επιλογές των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο αριθμός 7 και θα αφορά σε μετακίνηση για τα καταστήματα της λιανικής.

Παράλληλα, θα υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου των μαγαζιών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθεί σήμερα, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφτεί χώρους υγείας.

Σημειώνεται πως η Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να πλήττεται με σφοδρότητα από τον κορονοϊό και η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει πολύ δύσκολη.  

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στη συνέχεια θα μεταβεί σε δομή υγείας και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Επόμενος σταθμός του θα είναι άλλη μία δομή υγείας στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

Tags
Back to top button