Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Λιβύη: Μετανάστες με προορισμό την Ιταλία προσάραξαν σε ακτή της Λιβύης

Μετανάστες, οι περισσότεροι από τη Σενεγάλη, είχαν επιβιβαστεί σε πλοίο που θα τους πήγαινε στην Ιταλία. Βρέθηκαν όπως σε μιαν άλλη ακτή της Λιβύης...

Περισσότεροι από 80 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σήμερα, πιστεύοντας ότι κατάφεραν να φθάσουν στην Ιταλία έπειτα από ταξίδι τριών ημερών στην θάλασσα, όπως αφηγήθηκαν οι διασωθέντες και η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης (CLR).

«Μας ειδοποίησαν για την παρουσία ενός πλεούμενου» σε μια παραλία της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ αλ Ιμάμ, εκ των επικεφαλής της ομάδας διάσωσης του CLR.

«Περισυλλέξαμε 5 σορούς από την παραλία (…) και μεταφέραμε 80 ανθρώπους σε κέντρα φιλοξενίας» πρόσθεσε.

Αυτοί οι μετανάστες  είχαν επιβιβαστεί σε ένα πλοίο «πριν από τρεις ημέρες» στη Σαμπράτα, μια πόλη στη δυτική Λιβύη που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, αφηγήθηκε ένας διασωθείς.

Το πλοίο με τους μετανάστες έπεσε σε θαλασσοταραχή και τελικά προσάραξε σε κοντινή απόσταση από την παραλία Χάι αλ Ανταλούς, μια συνοικία της Τρίπολης.

«Πιστεύαμε ότι φθάσαμε ήδη στην Ιταλία» εξήγησε ένας από τους διασωθέντες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί μετανάστες πήδηξαν από τη βάρκα προκειμένου να κολυμπήσουν έως την ακτή, δεν γνώριζαν ωστόσο κολύμπι και πνίγηκαν.

Οι επιβάτες ενός άλλου πλεούμενου, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι πλέουν ανοικτά της Λιβύης, έκαναν στροφή 180 μοιρών και βγήκαν στα ανοικτά. Το λιμενικό σώμα της Λιβύης προειδοποίησε αμέσως τις ιταλικές αρχές.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι δύο γυναίκες και ένα παιδί το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2016 επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου με στόχο να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

(Η φωτογραφία είναι από γκραφίτι σε βαγόνι στο Βερολίνο, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Tags
Back to top button