Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 Λέκκας: Το ρήγμα στο Κιλκίς μπορεί να δώσει σεισμό 6,7 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα στο Κιλκίς εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος διευκρίνισε πως η περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς. 


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λέκκας είπε πως «το ρήγμα αυτό, μήκους 50-60 χιλιόμετρα έχει δώσει ένα μεγάλο σεισμό, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ πριν από 70 χρόνια. Υπάρχει αυτό το δεδομένο και μπορεί να ξαναδώσει ένα μεγάλο σεισμό της τάξης των 6,7 Ρίχτερ».

Παράλληλα συμπλήρωσε «αυτό έχει πολύ μικρές πιθανότητες καθώς τα 70 χρόνια που έχει να σημειωθεί μεγάλος σεισμός μετρούν σαν μηδέν χρόνια στον γεωλογικό χρόνο. Μπορεί να περάσουν και 1.000 και 1.500 χρόνια για να ξαναδώσει ένα μεγάλο σεισμό».

Στο Κιλκίς πάντως η κατάσταση έχει επανέλθει στην κανονικότητα, αφού η σεισμική ακολουθία δείχνει να βαίνει προς αποκλιμάκωση. «Η δραστηριότητα μειώθηκε, δεν είχαμε μία δύσκολη νύχτα. Δεν υπήρξε χωρική επέκταση και όσο πάνε οι σεισμοί γίνονται πιο αραιοί. Αυτό μας κάνει όλο και πιο αισιόδοξους, χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι θα σβήσει έτσι απλά η δραστηριότητα. Θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, όπως φαίνεται με αποκλιμάκωση» δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Tags
Back to top button