Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κύπρος: Η διαφθορά ακόμα «βασιλεύει» σύμφωνα με τις αρχές

Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς στην Κύπρο δεν έχει φέρει τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς σύμφωνα με τον  γενικό εισαγγελέα Κώστας Κληρίδης: «δυστυχώς συνεχίζει να βασιλεύει, παρά τα πολυάριθμα πλήγματα που υπέστη και την αποφασιστικότητα των εμπλεκόμενων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών για καταπολέμηση του φαινομένου»

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Διαφθορά: Διαστάσεις και νέες προοπτικές αντιμετώπισης", ο γενικός εισαγγελέας τόνισε ότι πολλά άτομα που ανήκαν στον δημόσιο βίο έχουν καταδικαστεί, ενώ περιουσίες αξίας εκατομμυρίων ευρώ που τους ανήκαν, έχουν δημευτεί. Δυστυχώς, είπε, μέσω του χρήματος και του συμφέροντος επιτυγχάνονται τα πάντα, κατευθύνονται ιδέες, στοχοποιούνται άτομα και θεσμοί, εξαγοράζονται συνειδήσεις και διαπράττονται εγκλήματα.

Ο κύριος Κληρίδης επισήμανε πως αυτές οι ανησυχητικές και απογοητευτικές διαπιστώσεις δεν πρέπει να επενεργήσουν ως ανασταλτικοί παράγοντες στην προώθηση του έργου για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Για «ασύλληπτο μέγεθος διαφθοράς στην Κύπρο, ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, νεποτισμό και κομματοκρατία», έκανε λόγο ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Επίσης, μίλησε για διαπλοκή υπόγειων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ο κύριος Μιχαηλίδης κατηγόρησε μέσα ενημέρωσης ότι τις προηγούμενες ημέρες «εξαπέλυσαν οχετό λάσπης εναντίον του γενικού εισαγγελέα». Τόνισε ακόμα, ότι ενίοτε και η Ελεγκτική Υπηρεσία ενεργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης, αντί αποκάλυψης σκανδάλων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ετοιμασίας μιας ενιαίας νομοθεσίας για τη διαφθορά. Μιλώντας στην ημερίδα, ο κύριος Νικολάου τόνισε ότι «η στρατηγική κατά της διαφθοράς έχει τεθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης». Παρέθεσε δε, στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία δείχνουν ότι οι υπό διερεύνηση υποθέσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2014.

Tags
Back to top button