Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεσπά η Ακρίτα: Ζήτησα συγγνώμη για τον «γιο της πλύστρας» και μου λένε ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο

Η Έλενα Ακρίτα μίλησε ξανά για το ζήτημα της συγγνώμης που ζήτησε για την αναφορά της στον «γιο της πλύστρας» που λανθασμένα απέδωσε στον Λένιν.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αν και ζήτησε συγγνώμη, συνεχίζει να δέχεται κριτική, αφήνοντας να εννοηθεί πως ό,τι κι αν κάνει, γίνεται στόχος επικρίσεων. 

«- Να ζητήσεις συγγνώμη.
- Ζήτησα.
- Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

 

Η εσωτερική πισίνα και ο «γιος της πλύστρας»



Το θέμα προέκυψε την Πέμπτη, όταν η κυρία Ακρίτα, θέλοντας να σχολιάσει την κακή δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα την εσωτερική πισίνα του σπιτιού της.

Η εικόνα προκάλεσε αρκετά σχόλια, με την ίδια να απαντά: «και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία». 

Τα πρώτα σκάγια δεν άργησαν να φανούν, με τον πρώην Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιο Καλπάκη να σχολιάζει σε ανάρτησή του πως «πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».
 

 

Τη σκυτάλη έλαβε μετέπειτα ο Γιάννης Μπουλέκος, στέλεχος των «87» και της Κεντρικής Πολιτικής, τονίζοντας σε ανάρτησή του πως υπάρχουν «οι δυνάμεις της αστικής τάξης και της δεξιάς, όπως η Ακρίτα, ο Αντωνάρος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Κύρτσος, οι οποίοι εκπροσωπούν ξεκάθαρα την συντηρητική πλευρά της ιστορίας στηρίζουν φανατικά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την παρουσία τους στην Αριστερά ως «πολιτικό και ιστορικό ατύχημα».

 

Η συγγνώμη, ο Λένιν και η παραίτηση στον Παππά που δεν έγινε δεκτή



Στη συνέχεια, η κυρία Ακρίτα επανήλθε στο ζήτημα, ζητώντας συγγνώμη για την αναφορά της, λέγοντας ότι ήταν μία φράση η οποία εσφαλμένα αποδίδεται στον Λένιν και πρόσθεσε: « Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει». 
 

Με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, γνωστοποιώντας την πρόθεση της να δηλώσει παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τον σάλο.


Μόνο που ο Νίκος Παππάς καλύφθηκε από τη συγνώμη της βουλευτή και δεν αποδέχτηκε την παραίτηση, η οποία δεν κατευθύνθηκε ποτέ ευθέως προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, καθώς η κυρία Ακρίτα ανασκεύασε αναφορικά με την επίμαχη ανάρτησή της στο ενδιάμεσο, αποκαθιστώντας και την «πατρότητα» της ρήσης περί του «γιου της πλύστρας», ρήση την οποία η ίδια είχε σπεύσει να αποδώσει στον… Λένιν.

Μετά την αποκατάσταση της… ιστορικής αλήθειας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκλεισε, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τον κύκλο των αναρτήσεών της με Μανώλη Αναγνωστάκη, επιλέγοντας πιο… ασφαλείς λογοτεχνικές επιλογές. 

 

Tags
Back to top button