Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ξαναχτύπησαν οι «βομβιστές» των ΑΤΜ

Δυο μήνες και οκτώ ημέρες μετά το τελευταίο χτύπημα στις Ράχες τους δήμου Στυλίδας, έκανε την επανεμφάνισή της στην Φθιώτιδα η σπείρα που ανατινάζει ATM. Και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, οι δράστες κατέστρεψαν τα περισσότερα από τα χαρτονομίσματα που οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων μάζευαν καμμένα από το έδαφος!

Οι άγνωστοι κακοποιοί χρησιμοποίησαν τη μέθοδο PROFKRAAK για να ανατινάξουν το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης της τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της περιοχής διοχετεύοντας αέριο στο εσωτερικό του με λάστιχο. Η έκρηξη αναστάτωσε τα Καμμένα Βούρλα στις 5 τα ξημερώματα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον χώρο. Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στο βομβαρδισμένο τοπίο, αλλά δεν εντόπισαν τους δράστες που κανείς δεν είναι πώς διέφυγαν και δεν έχει διευκρινιστεί πόσα χρήματα άρπαξαν. Πάντως, τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα που μάζεψαν οι περίοικοι ήταν ένα μεγάλο μέρος των 45.000 ευρώ με τα οποία είχε εφοδιαστεί το μηχάνημα την Παρασκευή.

Παρόμοιο χτύπημα με ανάλογες ζημιές είχε γίνει και στις 28 Νοεμβρίου από την «σπείρα των ΑΤΜ» στις 4.30 τα ξημερώματα στις Ράχες Στυλίδας. Τότε, οι άγνωστοι προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη με αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ που καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ και το πολυκατάστημα στο οποίο στεγάζεται υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Πολλά χαρτονομίσματα καταστράφηκαν από την έκρηξη, αλλά υπολογίζεται ότι οι δράστες άρπαξαν γύρω στα 20.000 ευρώ πριν εξαφανιστούν με άγνωστο μέσο χωρίς να τους δει κάποιος.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μεθοδολογία έχουν χρησιμοποιήσει τα μέλη της ίδιας σπείρας σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, πολλές από τις οποίες στην Φθιώτιδα. Σε αυτήν αποδίδονται τουλάχιστον ένδεκα κλοπές και απόπειρες κλοπής με την ανατίναξη ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες! Μεταξύ αυτών, στην Ακράτα, τη Γραβιά, το Νέο Μοναστήρι του δήμου Δομοκού, στο Λευκώνα Σερρών, το 3ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, το Πόρτο Ράφτη, την Ξυλούπουλη Λαγκαδά, το Κράθιο της Ακράτας, τις Ερυθρές Αττικής, τα Οινόφυτα και την Κάνηθο Χαλκίδας.

Tags
Back to top button