Τη θέση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε το Φεβρουάριο του 2014 να μην ζητήσει εκλογές αλλά να αφήσει τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να πάρει τα μέτρα επανέλαβε για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ώρες στη συνέντευξή του στο Focus Fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
«Θα πρέπει να περιμένει κανείς να τελειώσει η θητεία μιας κυβέρνησης και να αξιολογηθεί για το έργο της και όχι να προκαλεί εκλογές γιατί αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και πρόβλημα στη διαπραγμάτευση. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το συνεχόμενο αίτημα της ΝΔ να ζητά εκλογές γιατί έξω δίνουμε την αίσθηση ότι είμαστε σε άλλο πλανήτη όταν ζητάμε εκλογές. Και με αυτή τη λογική ήταν λάθος το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές το 2014. Έπρεπε να αφεθεί ο Σαμαράς να αφήσει τη βρώμικη δουλειά να πάρει τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για καλύτερες συμφωνίες όσο περνάει ο χρόνος. Αντίθετα δεδομένου ότι θα χρειαστούμε χρήματα το καλοκαίρι όσο νωρίτερα κλείσει η αξιολόγηση τόσο καλύτερα» είπε ο κ. Κούλογλου.
Ερωτηθείς για το περιβόητο σύνθημα «go back» που έλεγε για την κυρία Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανήκει σε μια προηγούμενη περίοδο».
«Όλοι έχουμε ωριμάσει και έχουμε καταλάβει ότι ο συσχετισμών δυνάμεων είναι πάνω από όλα. Και αυτή τη στιγμή είναι αρνητικός για τη χώρα μας. Υπάροχυν ισχυρότεροι παίχτες που είναι αυτοί που επιβάλουν τους κανόνες. Ευτυχώς ή δυστυχώς θα πρέπει να παίξεις με αυτούς τους κανόνες διαφορετικά θα πρέπει να καταστραφείς» είπε ο κ. Κούλογλου και εξήγησε για τη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε ότι «την κρισιμη στιγμή οι παίχτες αυτοί συνασπίζονται και την πληρώνει ο τρίτος εταίρος, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ελλάδα».
Κληθείς να εξηγήσει γιατί ως ευρωβουλευτής εκφράζει αυτή τη θέση είπε ότι «εμείς οι ευρωβουλευτές βλέπουμε πιο ψύχραιμα το τοπίο υιοθετούμε μια πιο ψύχραιμη τακτική γιατί βλέπουμε τα πράγματα πό απόσταση».
Υποστήριξε ακόμα ότι «αυτή τη στιγμή με τα προβλήματα που έχουμε δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς συναίνεση. Όχι οικουμενική κυβέρνηση αλλά συναίνεση. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία αλλά αυτό προϋποθέτει και μια σοβαρή αντιπολίτευση».
Μιλώντας τέλος για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος είπε ότι «είναι νόμιμη και πολιτικά δικαιολόγημένη» προσθέτοντας ότι «αυτό αναγκαστικά δεν σημαίνει αποχώρηση των ΑΝΕΛ για να έρθουν οι άλλοι».
Σημείωσε, τέλος, ότι η πολιτική σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έγινε γιατί «όπως είχαν διαταχθεί οι πολιτικές δυνάμεις το 2015 , οι ΑΝΕΛ δεν ήταν παλιός πολιτικός φορέας στη λογική μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Το δίπολο αυτό έχει ξεπεραστεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ υπέγραψαν το Μνημόνιο».