Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Τα «προφητικά» πρωτοσέλιδα για τη ματωμένη Πρωτοχρονιά! Η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση

Τρία «ανησυχητικά» σημάδια καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Τουρκία, που αποτυπώνουν τις έντονες τάσεις ριζοσπαστικοποίησης που κάνουν την εμφάνιση τους στο εσωτερικό της γείτονος και κάνουν πιο εμφανή την τομή με την Δύση και την δυτική κουλτούρα. Με την ελπίδα ότι αυτές οι λογικές είναι μεμονωμένες και δεν απλώνονται σε ολόκληρο το φάσμα της τουρκικής κοινωνίας, η καταγραφή τους έχει την δική της αξία, ιδιαίτερα όταν την πρωτοχρονιά ακολούθησε το μακελειό σε ένα «δυτικού» τύπου νυχτερινό μαγαζί, στο οποίο εορταζόταν η έλευση του νέου χρόνου.

Τα πρωτοσέλιδα: Τις προηγούμενες μέρες στην ηλεκτρονική σελίδα του Guardian δημοσιεύτηκαν δυο πρωτοσέλιδα από υπέρ – συντηρητικά τουρκικά μέσα μέσω των οποίων καλούσαν τους πολίτες της Τουρκίας να μην γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πιο συγκεκριμένα οι συντηρητικές εφημερίδες Akit και Milli Gazete είχαν κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδα με τα οποία ζητούσαν από τους μουσουλμάνους να μη γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. «Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση: μην γιορτάσετε» έγραφε το πρωτοσέλιδο της Milli Gazete.

Το πανό: Ένα πανό που είχε αναρτηθεί τις ημέρες των εορτών σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Το πανό είχε το μήνυμα «είμαστε Μουσουλμάνοι» και καλούσε να μην εορταστεί η έλευση του καινούργιου χρόνου, που ανάγεται στην γέννηση του… Ιησού. Πρόκειται για ένα ακόμα στοιχείο που αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που έχουν αρχίσει να αποκτούν όλο και περισσότερα ερείσματα στη γειτονική χώρα.

Το «ξυλοκόπημα» του Άγιου Βασίλη:  Την ίδια ώρα η Χουριέτ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο όπως αναφέρει μέλη υπερεθνικιστικού κινήματος ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, συμμετείχαν σε ένα συμβολικό δρώμενο στο οποίο… συνελάμβαναν έναν άνδρα ντυμένο Άγιο Βασίλη, τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν Στη συνέχεια χόρευαν παραδοσιακό χορό. Σύμφωνα με την Xουριέτ ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης τείπε ότι στόχος του δρώμενού τους ήταν να φέρουν τους ανθρώπους πίσω στις ρίζες τους.
«Ο σκοπός μας είναι η επιστροφή στις ρίζες. Είμαστε Τούρκοι μουσουλμάνοι και έχουμε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει ευαισθησία με τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι με τις δικές μας παραδόσεις, τις δικές μας θρησκευτικές και εθνικές εορτές. Οργανώσαμε αυτή τη διαμαρτυρία κατά της γιορτής των Χριστουγέννων θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να γιορτάζουν τις δικές μας εθνικές εορτές».

Tags
Back to top button