Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Koμμάτι 100 μέτρων «εξαφανίστηκε» από τον Ατλαντικό Ωκεανό (φωτό)

Επιστήμονες ίσως βρίσκονται κοντά στη λύση της εξαφάνισης ενός τεράστιου κομματιού, βάθους άνω των 100 μέτρων από την Γη και συγκεκριμένα, από τον Ινδικό Ωκεανό.

Mια παλαιότερη θεωρία υποστήριζε ότι για το μυστηριώδες φαινόμενο ευθυνόταν η βύθιση στο παρελθόν ψυχρών, πυκνών ωκεάνιων πλακών στον μανδύα της Γης.

Ένας εκ των συντακτών εκείνης της μελέτης, ο καθηγητής του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών, Attreyee Ghosh, ανέφερε ότι πρόκειται για τη «χαμηλότερη ανωμαλία γεωειδούς / βαρύτητας στη Γη» που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο έλλειμμα μάζας στον βαθύ μανδύα, που προκαλεί την καταβύθιση.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Geophysical Research Letters υποστηρίζει ότι το φαινόμενο μπορεί να αποτέλεσμα της ανάδυσης θερμού υλικού από τον βαθύ μανδύα κάτω από την Αφρική.

«Η πηγή αυτής της καταβύθισης προέρχεται από μια ανωμαλία χαμηλής πυκνότητας», αναφέρει επισημαίνοντας ότι το θερμό υλικό κινείται προς τα βορειοανατολικά υποβοηθούμενο από την κίνηση της ινδικής πλάκας προς την ίδια κατεύθυνση.

Tags
Back to top button