Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Κολομβία: Πολεμιστές του ELN απελευθέρωσαν όμηρο πρώην βουλευτή

Οι πολεμιστές της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν όμηρο τον οποίο κρατούσαν, τον πρώην βουλευτή Οντίν Σάντσες, κάτι που αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα που έθετε η κυβέρνηση του προέδρου της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος προκειμένου να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα επίσημα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει δεσμευθεί ότι θα απονεμηθεί χάρη σε δύο «γκεριγέρος» του ELN που βρίσκονται στη φυλακή.

Ο Οντίν Σάντσες, 61 ετών, πρώην βουλευτής που εκπροσωπούσε την περιοχή Τσόκο (βορειοδυτικά), είναι ήδη ελεύθερος. Κρατείτο όμηρος από τα μέλη της τελευταίας οργάνωσης πολεμιστών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία, εδώ και περίπου 10 μήνες, στη ζούγκλα του πιο φτωχού νομού της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο κ. Σάντσες αναμενόταν να φθάσει συνοδευόμενος από τα μέλη «ανθρωπιστικής επιτροπής» με ελικόπτερο στην πόλη Κιμπντό, την πρωτεύουσα του νομού Τσόκο.

Ο ELN είχε δεσμευθεί ότι θα απελευθέρωνε τον κ. Σάντσες, ο οποίος είχε παραδοθεί οικειοθελώς στους πολεμιστές τον περασμένο Απρίλιο προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο αδελφός του, Πατροσίνιο, όμηρος των ανταρτών επί σχεδόν τρία χρόνια, κατά τα οποία ήταν βαριά άρρωστος.

Η λεγόμενη δημόσια φάση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του κ. Σάντος και του ELN αναμένεται να αρχίσει την Τρίτη στο Κίτο, έπειτα από τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες οι οποίες διεξάγονταν μυστικά από τον Ιανουάριο του 2014.

Tags
Back to top button