Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες στην Ουκρανία από τον Πέτρο Ποροσένκο

O Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ενέκρινε την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας να επιβάλει κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες, που έχουν υποκαταστήματα ή τράπεζες στην Ουκρανία. 

Το σχετικό διάταγμα του Ουκρανού προέδρου δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.

Οι κυρώσεις, σύμφωνα με το διάταγμα, επιβάλλονται για ένα χρόνο και απαγορεύουν στις ρωσικές τράπεζες, που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, την εξαγωγή κεφαλαίων από την Ουκρανία «προς όφελος προσώπων που σχετίζονται με αυτές».

Οι κυρώσεις αφορούν τις τράπεζες Sberbank, VTB, BM Bank (θυγατρική της VTB), Prominvestbank (θυγατρική της VEB {Τράπεζα Εξωτερικού Εμπορίου}) και VS Bank ( θυγατρική της Sberbank).

Επίσης οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν, δεν επιτρέπουν στις κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς μέτοχος των οποίων είναι το κράτος, να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες που είναι «θυγατρικές» των ρωσικών τραπεζών.

Εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην Ε.Ε και τις ΗΠΑ όπως και σε άλλες χώρες να υποστηρίξουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις ρωσικές τράπεζες.

Η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι εφόσον παραστεί ανάγκη θα δώσει την δική της απάντηση, ενώ επεσήμανε ότι η Ουκρανία έχει πάψει να είναι ελκυστική για τους διεθνείς επενδυτές.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags
Back to top button