Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται σήμερα στις 10 το πρωί στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συνομιλιών στη Γενεύη που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 ως τις 11 Ιανουαρίου και της διάσκεψης που θα ακολουθήσει στις 12 Ιανουαρίου.

Αν χρειαστεί, ίσως πραγματοποιηθεί ακόμα μία συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου, ενώ οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί συναντώνται καθημερινώς.

Στόχος είναι να κλείσουν με συμφωνία τα περισσότερα θέματα που εκκρεμούν, ώστε στη Γενεύη να συζητηθούν κυρίως το εδαφικό με τη κατάθεση χαρτών και συμφωνία επί των κριτηρίων που έχουν τεθεί. Στις 12 Ιανουαρίου θα τεθούν στο τραπέζι τα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας με την συμμετοχή των τριών εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία).

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει καταστήσει σαφές ότι στη διάσκεψη τη κυπριακή Δημοκρατία θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος ως πρόεδρος του κράτους καθώς η όποια τροποποίηση των συνθηκών εγγυήσεων του 1960 απαιτεί υπογραφή εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα ο κύπριος πρόεδρος θα ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ αύριο θα προεδρεύσει συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου με την συμμετοχή των ηγεσιών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αναμένεται στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και αύριο θα βρίσκεται στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλες επαφές για το Κυπριακό με ξένους ηγέτες και υπουργούς εξωτερικών πραγματοποιούν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Tags
Back to top button