Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κίνδυνος ενόψει-Ο διευθυντής του FBI προειδοποιεί ευθέως για ιρανική τρομοκρατία σε αμερικανικό έδαφος και συμμάχους

Επιχειρήσεις τρομοκρατίας εντός αμερικανικού εδάφους αλλά και σε έδαφος συμμαχικών χωρών, με σκοπό την πρόκληση χάους, προειδοποιεί ο καθ ύλην αρμόδιος διευθυντής του FBI, και σε αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση.

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και ωμός τρόπος που απειλούν οι Ιρανοί προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και εντός εδάφους των ΗΠΑ, μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές.  

Υπάρχει μια άμεση διασύνδεση μεταξύ της εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ από τη μία πλευρά, και της αντιαμερικανικής φανατικής και ιμπεριαλιστικής ιδεολογίας των Αγιατολάχ του Ιράν από την άλλη, όπως φαίνεται με τους πολλαπλούς τρόπους που περιγράφονται παρακάτω.

Το Ιράν συνδέεται με  εγκληματικές οργανώσεις των ΗΠΑ και με τα καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής στους τομείς της τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Απευθυνόμενος σε δόκιμους στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, δήλωσε: «Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή ανέβασε την απειλή επίθεσης εναντίον Αμερικανών πολιτών εντός των ΗΠΑ σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο.

Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα μιας άλλης συντονισμένης επίθεσης τύπου 9/11 από μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση, η πιο άμεση ανησυχία μας είναι ότι άτομα ή μικρές ομάδες θα ενεργοποιηθούν από τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εδώ μέσα στο σπίτι μας.

Ως το μεγαλύτερο κράτος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο, οι Ιρανοί [που συνεργάζονται με όλα τα καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής] έχουν άμεσα σχέση, προσλαμβάνοντας εγκληματίες για να υλοποιήσουν απόπειρες δολοφονίας εναντίον  υψηλόβαθμων ενεργών ή πρώην αξιωματούχων στο αμερικανικό έδαφος.

Η Χεζμπολάχ, ο πρωταρχικός στρατηγικός εταίρος του Ιράν, προσπάθησε να δημιουργήσει τρομοκρατικές ομάδες,  υποδομές, αλλά και να εμπλακεί σε κατασκοπεία εδώ στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σχεδιάζοντας μελλοντικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Μέσα σε ένα χρόνο που η απειλή της τρομοκρατίας ήταν ήδη αυξημένη, ο συνεχιζόμενος πόλεμος [Ισραήλ-Χαμάς] ανέβασε την απειλή επίθεσης εναντίον Αμερικανών πολιτών στις ΗΠΑ σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο.

Από τις 7 Οκτωβρίου, έχουμε δει μια αδίστακτη γκάμα ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων να ζητούν επιθέσεις κατά των Αμερικανών και των συμμάχων μας.

Η Χεζμπολάχ (η οποία εκπαιδεύει λατινοαμερικανούς διακινητές ναρκωτικών στους τομείς της ανατίναξης αυτοκινήτων),  απείλησε να επιτεθεί στα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ενώ η Αλ Κάιντα απηύθυνε πιο συγκεκριμένη έκκληση για επίθεση στις ΗΠΑ».

Κατάθεση του επικεφαλής του FBI στην επιτροπή Ασφαλείας της Γερουσίας

Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, ο Ρέι τόνισε τον κεντρικό ρόλο των Αγιατολάχ του Ιράν στην εντεινόμενη αντιαμερικανική ισλαμική τρομοκρατία: «Έθνη όπως η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Ιράν γίνονται πιο επιθετικά και πιο ικανά από ποτέ.

Αυτά τα έθνη επιδιώκουν να υπονομεύσουν τους βασικούς δημοκρατικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς θεσμούς μας, διεξάγουν εξελιγμένες επιχειρήσεις πληροφοριών, χρησιμοποιώντας εξαναγκασμό, ανατροπή, κακοήθη επιρροή, κυβερνοεπιθέσεις, οικονομική κατασκοπεία, παραδοσιακή κατασκοπεία και συλλογή ανθρώπινων πληροφοριών.

Αποτελούν συνεχή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την οικονομία μας στοχεύοντας στρατηγικές τεχνολογίες, βιομηχανίες, τομείς και κρίσιμες υποδομές.

Η συνεργασία του Ιράν με τις αμερικανικές εγκληματικές οργανώσεις δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν που γνωρίζει τόσο το εύρος της διείσδυσης του Ιράν στο δυτικό ημισφαίριο, όσο και την συσχέτισή του με TCO (Διεθνείς Εγκληματικές Οργανώσεις) σε κάθε επίπεδο”.

Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης Robert Killebrew του Κέντρου για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια ρίχνει φως στη σύνδεση μεταξύ των Αγιατολάχ του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της λατινοαμερικανικής αντιτρομοκρατίας με την διακίνηση ναρκωτικών:

«Το ότι το Ιράν έχει σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις με βαθείς δεσμούς εντός των ΗΠΑ, είναι γεγονός.

Η εχθρότητα προς τις ΗΠΑ είναι θεμελιώδης για την ιδεολογική προοπτική της κυρίαρχης θεοκρατίας του Ιράν, η οποία θεωρεί τον εαυτό της σε συνεχή πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Η Μπολιβαριανή Συμμαχία [με στόχο να υπονομεύσει τη στάση των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική], που περιλαμβάνει κράτη όπως η Κούβα, ο Ισημερινός, η Βολιβία και η Νικαράγουα, έχει σφυρηλατήσει στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Ιράν.

Μαζί με ανώτερα μέλη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν εμπλέκονται στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων και στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών που αποδυναμώνει τις ΗΠΑ στο εσωτερικό».

Όλα δείχνουν μια επέκταση της κρίσης στην Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ, πιθανόν και στην ΕΕ, αλλά και αλλού.

Tags
Back to top button