Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κι' όμως τα σκουλήκια μπορούν να πάρουν περίπλοκες αποφάσεις

Σύμφωνα με το Webtekno από την Current Biology. Ο αριθμός των νευρώνων που απαιτούνται για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων μπορεί να είναι μόνο 302. Τουλάχιστον, αυτό μπορεί να ισχύει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που επικεντρώνεται στο Pristionchus pacificus, ένα αρπακτικό σκουλήκι που βασίζεται στην ικανότητά του να δαγκώνει για να φάει το θήραμά του ή να υπερασπιστεί την πηγή τροφής του.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Αντί να εξετάσουν απευθείας τους νευρώνες και τις κυτταρικές συνδέσεις για σημάδια λήψης αποφάσεων, οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε αυτό το είδος σκουληκιών, αντί να εστιάσουν στη συμπεριφορά του P. pacificus, ιδιαίτερα στο πώς προτιμά να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του στο δάγκωμα. όταν αντιμετωπίζει διαφορετικά είδη απειλών.

Αυτά που τρώτε να τα ξεχάσετε: Το μέλλον είναι μια μπριζόλα από βλαστοκύτταρα και κίτρινα σκουλήκια

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, η ομάδα παρατήρησε ότι το P. pacificus χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές στρατηγικές τόσο κατά της λείας όσο και κατά του ανταγωνιστή του, του Caenorhabditis elegans, ενός άλλου είδους σκουληκιού, δαγκώνοντάς το για τροφή ή δαγκώνοντάς το για να το αποτρέψει. Κατά συνέπεια, το P. pacificus, το οποίο προτιμά να δαγκώνει για να σκοτώσει μια προνύμφη του C. elegans- όταν ήρθε αντιμέτωπο με ένα ενήλικο C. elegans, έδειξε μια τάση να δαγκώνει για να το κρατήσει μακριά από τις πηγές τροφής. Αυτό ήταν μια ελάχιστη απόδειξη αλλαγής στρατηγικής και σκόπιμης επιλογής.

Παρατηρώντας πού γεννούν τα σκουλήκια P. pacificus τα αυγά τους και πώς αλλάζει η συμπεριφορά τους όταν μια βακτηριακή πηγή τροφής βρίσκεται κοντά, η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι οι δαγκωματικές επιθέσεις σε ενήλικα C. elegans δεν ήταν μια ανεπιτυχής προσπάθεια θανάτωσης, αλλά μάλλον μια στρατηγική που αποσκοπούσε στο να τα απομακρύνει.

Tags
Back to top button