Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Κεραυνοί» Τραμπ σε Μακρόν: «Οι Γάλλοι μάθαιναν γερμανικά πριν φτάσουν οι ΗΠΑ στο Παρίσι»

Με επίθεση προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανταπέδωσε τα πυρά του Παρισιού στις αναφορές Μακρόν περί περί "πατριωτισμού και εθνικισμού" που είχαν αποδέκτη κυρίως τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν προτείνει την οικοδόμηση στρατού για την προστασία της Ευρώπης απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Αλλά η Γερμανία ήταν αντίπαλος στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο – Πώς πήγαν τα πράγματα τότε για τη Γαλλία; Άρχισαν να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν φτάσουν οι ΗΠΑ. Θα πληρώσετε  για το ΝΑΤΟ ή όχι», ήταν το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στην ιδιότυπη γαλλοαμερικανική κόντρα, με παράδειγμα τα γαλλικά κρασιά.

«Στο εμπόριο, η Γαλλία φτιάχνει εξαιρετικό κρασί, όμως το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία δημιουργεί εμπόδια για τις ΗΠΑ για να πουλήσει στη γαλλική αγορά τα κρασιά της και χρεώνει υψηλούς δασμούς, ενώ οι ΗΠΑ διευκολύνουν τα γαλλικά κρασιά και χρεώνουν πολύ χαμηλούς δασμούς. Δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!», έγραψε.

Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι είχε κι άλλα να πει, στοχεύοντας εκ νέου στο πρόσωπο του Γάλλου ομολόγου του, υπενθυμίζοντας ότι τα ποσοστά αποδοχής του δεν είναι και στα καλύτερά τους.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Εμανουέλ υποφέρει από πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής στη Γαλλία, 26% και ανεργία κοντά στο 10%. Προσπαθούσε να αλλάξει την ατζέντα. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει χώρα με περισσότερο εθνικισμό από τη Γαλλία, πολύ περήφανοι άνθρωποι -και δικαίως!...», έγραψε, για να προσθέσει: «ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!»

Το... μπαράζ των tweets πάντως ολοκληρώθηκε με μία επί προσωπικού εξήγηση, για το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στο πρώτο κοιμητήριο στη Γαλλία, διαψεύδοντας ότι απέφευγε να βραχεί.

«Παρεμπιπτόντως, όταν το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει στο πρώτο κοιμητήριο στη Γαλλία, εξαιτίας της σχεδόν μηδενικής ορατότητας, πρότεινα να πάμε οδηγώντας. Η μυστική υπηρεσία είπε ΟΧΙ, επειδή ήταν μακριά από το αεροδρόμιο και εξαιτίας του μπλοκαρίσματος στο Παρίσι. Την επόμενη μέρα μίλησα στο Αμερικανικό Κοιμητήριο ενώ έβρεχε πολύ. Λίγο ρεπορτάζ – fake news!» έγραψε.

Tags
Back to top button